Acasă Mediu „100.000 de urangutani” uciși în Borneo

„100.000 de urangutani” uciși în Borneo

Mai mult de 100.000 de urangutani au fost uciși în Borneo începând din 1999, arătă cercetătorii într-un studiu publicat în revista Current Biology.

Dispariția în masă a urangutanilor este afectată, în principal, de defrișarea pădurilor.

Dar, cercetările publicate în revista Current Biology au arătat că animalele „dispar” din zonele care au rămas împădurite.

Acest lucru presupune că un număr mare de urangutani au fost pur și simplu sacrificați, a declarat cercetătorul principal, Maria Voigt, de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evolutivă din Germania.

Dr. Voigt și colegii ei declară că animalele sunt vizate de vânători și sunt ucișe ca represalii pentru protejarea recoltelor – o amenințare care a fost subestimată anterior.

Profesorul Serge Wich de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie, parte a echipei, a declarat pentru mass media că: „Nu ne așteptam ca pierderile să fie atât de mari în pădurea care a scăpat de defrișare, astfel încât aceste studii confirmă că vânătoarea este o problemă majoră. ”

„Când aceste animale intră în conflict cu proprietarii de plantații, urangutanii pierd întotdeauna. Oamenii îi  ucid.”

„Săptămâna trecută, am avut un raport despre un urangutan, împușcat în Borneo, care avea 130 de alice în corp.”

„Este șocant. Orangutanii mănâncă fructe din plantații, dar nu sunt periculoși”.

Prof. Wich a cerut liderilor din Malaezia și Indonezia să ia măsuri împotriva uciderii deliberate a maimuțelor.

Cercetarea arătă că resursele naturale din Borneo sunt încă exploatate „la o rată nesustenabilă”. Continuarea defrișărilor va duce la dispariția a  45.000 de urangutani în următorii 15 de ani.

Ulei de palmier

Pădurilor din Burneo sunt defrișate și înlocuite cu plantațiile de palmieri, al căror ulei este folosit pe scară largă atât în industria alimentară cât și în alte utilizări. Aceasta este principala cauză pentru care urangurtanii își pierd habitatul.

Dr. Emma Keller de la organizația de conservare WWF a declarat pentru pentru mass media că „Obiectivele mari sunt acum de a interzice complet despăduririle și de a nu se planta pe soluri de turbă”, a spus ea.

În timp ce o evaluare independentă publicată în 2017 a constatat că „s-a redus în mod semnificativ defrișarea” și a concluzionat că plantațiile au avut nevoie de monitorizare pentru a avea un impact semnificativ asupra incendiilor care se fac pentru a curăța turba.

Prof. Wich a subliniat că  studiul echipei sale a confirmat că nu este suficientă doar protejarea habitatului forestier al animalelor. „Trebuie să protejăm animalele, așa că nu ajungem cu pădure care arată bine, dar nu are urangutani”.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …