Acasă Extern Ambasadorul Franței la Budapesta înlocuit după ce l-a lăudat pe Orban

Ambasadorul Franței la Budapesta înlocuit după ce l-a lăudat pe Orban

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a înlocuit pe ambasadorul Franţei în Ungaria, după ce un document confidenţial, în care acesta laudă politicile premierului Viktor Orban privind imigranţii, a fost publicat de mass-media, relatează Reuters.

Ambasadorul Eric Fournier a fost înlocuit în funcția de de ambasador al Franţei la Budapesta de către  Pascale Andreani, se arată într-un decret publicat în Monitorul Oficial al Franței.

Documentul confidenţial în care Fournier a declarat că Ungaria este „un model” în politicile privind imigranţii, iar acuzaţiile împotriva lui Orban sunt fabricate de presă era datat în 18 iunie şi era adresat cabinetului președintelui Macron.

Fostul ambasador a mai afirmat că presa franceză, prin acuzaţiile aduse Ungariei privind antisemitismul, încearcă să distragă atenţia de la „adevăratul antisemitism”, venit din partea „musulmanilor în Franţa şi Germania”.

Întrebat de nota primită, președintele Macron a declarat că nu împărtăşeşte perspectiva ambasadorului, iar mesajul nu reprezintă politica oficială a Franţei.

„Ambasadorul va fi demis imediat, pentru că a făcut aceste afirmaţii publice”, a declarat Macron în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Emmanuel Macron i-a acuzat pe Orban şi pe alţi lideri din Europa de Est că nu respectă valorile democratice şi pentru că refuză să primească imigranţi în ţările lor.

Viktor Orban a afirmat că persoanele care îi critică poziţia privind imigranţia fac parte din garda veche ineficientă a Europei.

În urmă cu un an, Orban l-a numit pe Macron „un băiat nou” care nu a avut un început promiţător.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…