Acasă Extern Armata siriană a bombardat tabăra Yarmouk

Armata siriană a bombardat tabăra Yarmouk

Armata siriană a bombardat în timpul nopții jihadiștii din ultima zonă aflată în afara controlului guvernului, lângă Damasc, președintele Bashar al-Assad accelerându-și efortul de a prelua enclavele rămase.

Atacurile aeriene americane, britanice și franceze de sâmbătă, lansate  pentru a pedepsi regimul Assad pentru utilizarea armelor chimice, nu au făcut nimic pentru a încetini avansarea forțelor siriene guvernamentale, Assad aflându-se acum în cea mai puternică poziție de la începerea războiului, în urmă cu peste de șapte ani.

Atacurile aeriene și bombardamentele armatei siriene au lovit tabăra de refugiați palestinieni Yarmouk și zona al-Hajar al-Aswad, parte dintr-o mică enclavă împărțită între jihadiștii militanți și alți rebeli, la sud de capitala Damasc, a afirmat Observatorul Siriei pentru monitorizarea războiului pentru drepturile omului.

Assad își accelerează campania pentru a prelua enclavele rămase pe care forțele sale le-au înconjurat în jurul Siriei, care ar lăsa rebeli doar cu cele două fortărețe importante din nord-vest și sud-vest.

Țările occidentale au lansat prima acțiune coordonată împotriva lui Assad, sâmbătă, pentru a-l pedepsi pentru un presupus atac cu  gaze chimice despre care se spune că a ucis zeci de oameni în timpul înaintării armatei care a capturat orașul Ghouta din apropierea capitalei.

Dar, cele trei state occidentaler au lansat o un singur atac aerian prin care au lovit trei ținte aflate la dinstanță de orice front și nu a avut niciun efect asupra războiului care a ucis 500.000 de oameni și a lăsat mai mult de jumătate din populația Siriei fără adăpost.

Inspectorii internaționali de la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), care au sosit la Damasc cu aproape o săptămână în urmă, încă așteptau în acestă dimineață să poată vizita locul suspectat de atac cu gaze chimice.

Siria și aliatul său Rusia neagă folosirea armelor chimice în asaltul asupra orașului Douma. Țările occidentale declară că guvernul sirian, care controlează acum orașul, îi ține în așteptare pe inspectorii OPCW pentru a manipula dovezile, acuzații negate de Damasc și Moscova.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…