Acasă Extern Armata siriană în stare de ALERTĂ

Armata siriană în stare de ALERTĂ

Armata siriană şi serviciile de securitate subordonate regimului Assad sunt în stare de alertă şi au luat măsuri de precauţie de teama unui eventual atac al Statelor Unite ca ripostă la un presupus atac chimic produs în apropiere de Damasc, informează agenţia Associated Press.

Președintele Siriei Bashar al-Assad a fost mutat într-un loc secret.

Președintele american Donald Trump a promis o ripostă dură la atacul chimic produs la periferia Damascului, soldat, potrivit diverselor surse, cu moartea a 40-60 de persoane şi rănirea altor aproximativ 1.000.

Donald Trump, şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au cerut marţi tragerea la răspundere a autorilor atacului chimic din Siria, în contextul în care Administraţia de la Washington analizează posibilitatea unei reacţii militare multinaţionale.

Theresa May şi Donald Trump au discutat prin telefon marţi după-amiază, fiind de acord că atacul chimic este „absolut oribil”, fiind necesară o ripostă fermă a comunităţii internaţionale.

„Cei doi lideri au convenit să continue colaborarea bilaterală şi cu partenerii internaţionali pentru a se asigura că autorii atacului sunt traşi la răspundere”, a comunicat Downing Street, potrivit agenţiei Reuters.

Donald Trump şi Theresa May „au stabilit să nu mai permită utilizarea armelor chimice”, a transmis Casa Albă.

O echipă a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice se va deplasa în Siria pentru a colecta probe în vederea unei investigaţii internaţionale privind presupusul atac chimic de la periferia Damascului.

Administraţia de la Damasc a negat orice implicare în atacul chimic produs într-o zonă insurgentă, propunând trimiterea unei echipe internaţionale pentru efectuarea anchetei.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…