Acasă Extern Casa copilăriei lui Elie Wiesel  a fost vandalizată

Casa copilăriei lui Elie Wiesel  a fost vandalizată

Casa copilăriei lui Elie Wiesel, din Sighetul Marmației, a fost vandalizată vineri prin pulverizarea cu vopsea roz pe fațada clădirii. Wiesel este laureat al Premiului Nobelși supraviețuitor al Holocaustului.

Incidentul a fost relatat de toate posturile internaționale de televiziune, inclusiv  CNN.

Institutul Național Elie Wiesel pentru Studierea Holocaustului în România a numit actul de vandalizare ca fiind „grotesc“ și a cerut ”tratarea acestui incident cu  severitate și responsabilitate maximă”.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că, „condamnă cu fermitate orice gesturi antisemite și orice comportament sau exprimare care promovează intoleranța și xenofobia.“

Actul de vandalism petrecut vineri face obiectul anchetei poliției. Există o listă de suspecți, conform unei declarații din partea Consiliului județean.

Elie Wiesel a prezidat comisia Wiesel, înființată în 2004, pentru a raporta implicarea României în Holocaust.

Cartea „Noaptea” detaliază timpul petrecut de familia sa în lagărele de concentrare naziste. În timpul Holocaustului Wiesel a rămas orfan. Mama sa a fost ucisă la Auschwitz, iar tatăl său a murit la Buchenwald.

În 1986, Elie Wisel a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace. S-a stins din viață în 2016 la New York.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…