Acasă Cultură Cele mai bune cărţi ale anului 2018 – top întocmit de New York Times

Cele mai bune cărţi ale anului 2018 – top întocmit de New York Times

Editorii publicaţiei americane The New York Times Book Review au dat publicităţii selecţia lor pentru cele mai bune 10 cărţi de ficţiune şi non-ficţiune din anul 2018.

„Asymmetry”, de Lisa Halliday, este un roman de debut, al câştigătoarei premiului Whiting din 2017.

Romanul „The Great Believers”, de Rebecca Makkai, se petrece la Chicago, în timpul izbucnirii infecţiilor cu HIV de la mijlocul anilor ´80, şi la Paris, în momentul atentatelor teroriste din 2015.

Romanul „Chanson douce” , al franţuzoaicei Leila Slimani din 2016, premiat cu Goncourt, a făcut senzaţie şi în ediţiile publicate în lumea anglofonă. Publicat cu titlurile „Lullaby” în Marea Britanie şi „The Perfect Nanny” în Statele Unite, acesta este o poveste despre relaţia dintre o mamă şi o doică respectată care a ucis cei doi copii pe care îi îngrijea, care ţine cu sufletul la gură cititorul.

Romanul de debut „There There”, de Tommy Orange, iar editorii de la NY Times au apreciat meditaţia orientată spre noţiuni ca identitatea şi oportunităţile ratate, spre interpretarea miturilor din perspectiva timpului şi a sărăciei în mediul urban.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…