Acasă Economie Coca-Cola închide 2 fabrici în Marea Britanie

Coca-Cola închide 2 fabrici în Marea Britanie

Coca-Cola a anunțat ca se închide fabricile din Milton Keynes și Northampton, afectând aproape 300 de locuri de muncă.

Compania a declarat miercuri că a încheiat o perioadă de 55 de zile de consultare cu angajații și reprezentanții acestora și a decis să închiderea fabricii din Milton Keynes și a centrului de distribuție din Northampton.

Închiderea acestora va avea loc anul viitor și va afecta 288 de locuri de muncă.

„Vrem să subliniem că acest lucru nu este o reflecție asupra performanței sau profesionalismului colegilor noștri din cele două locuri”, a spus un purtător de cuvânt al partenerilor europeni ai Coca-Cola.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că grupul se angajează să sprijine pe toți cei afectați pe parcursul procesului de închidere și după aceea, oferind oportunități de formare și dezvoltare.

„În plus, vor exista oportunități de redistribuire în cadrul afacerii noastre prin crearea a 121 de noi locuri de muncă în întreaga rețea de producție și distribuție”.

Coca-Cola a declarat că decizia va permite companiei să-și îmbunătățească productivitatea și să creeze o mai mare eficiență în Marea Britanie. Toate producția și depozitele din Milton Keynes și Northampton vor fi transferate în alte locații din Marea Britanie.

În plus față de Coca-Cola Classic, Coca-Cola Zero Sugar, Diet Coke, compania produce și Fanta, Sprite, Dr Pepper și Lilt în Marea Britanie, precum și Oasis, Appletiser, ceaiuri din plante, băuturi sport Powerade și Abwy Schweppes.

Coca-Cola are aproximativ 4 000 de angajați în Marea Britanie. În afară de Milton Keynes, are locuri de producție în Sidcup, Edmonton, Wakefield, Morpeth și East Kilbride.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…