Acasă Extern Ex-președinte sud-coreean arestat pentru mită

Ex-președinte sud-coreean arestat pentru mită

Fostul președinte sud-coreean, Lee Myung-bak, a fost reținut vineri sub acuzația de luare de mită când era în funcție, devenind al patrulea lider al țării, care a ajuns în spatele gratiilor.

Lee a fost acuzat de procurori la începutul acestei luni pentru aproape 20 de suspiciuni de luare de mită de la persoane și instituții în valoare de aproximativ 11 miliarde de dolari (10,28 milioane dolari). El neagă acuzațiile.

Un judecător sud-coreean a emis mandatul de arestare joi seara, spunând că Lee ar putea distruge dovezi. Fostul președinte a fost condus la un centru de detenție din Seoul imediat după miezul nopții.

Lee, fost președinte al țării în perioada 2008 –  2013, declară că ancheta privind acuzațiile de mituire este motivată politic de către procurorii din cadrul administrației liberale actuale.

Anul trecut, un alt om politic, Park Geun-hye, a fost înlăturat din funcție după un scandal de trafic de influență și a fost judecat în baza acuzațiilor de luare de mită, abuz de putere și coerciție. Procurorii din Coreea de Sud cer o condamanre la 30 de ani de închisoare pentru Park și o instanță din Seoul va da verdictul la începutul lunii aprilie.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …