Acasă Diverse Fiul preşedintelui Siriei a sosit în secret la Cluj

Fiul preşedintelui Siriei a sosit în secret la Cluj

Fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Hafez al-Assad, a sosit, în secret, pe aeroportul din Cluj  pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO).

Hafez al-Assad, în vârstă de 16 ani, component al lotului olimpic sirian a sosit la Cluc împreună cu ceilalţi 10 membri ai delegaţiei olimpice siriene – cinci elevi concurenţi şi cinci oficiali (leader, deputy leader şi observatori), dar şi mai multe gărzi de corp însărcinate cu paza fiului preşedintelui sirian.

Delegaţia siriană a schimbat de trei ori datele sosirii invocând motive de securitate, miercuri fiind lansată informaţia că membrii acesteia vor ajunge doar duminică la Cluj-Napoca, înainte de deschiderea olimpiadei.

Membrii delegaţiei siriene sunt cazaţi la un hotel din zona centrală rezervat în totalitate până în data de 14 iulie, când aceştia ar trebuie să părăsească municipiul Cluj-Napoca, în ultima zi a olimpiadei.

Hafez al-Assad este membru al echipei olimpice de matematică a Siriei, el participând în 2016 la Olimpiada Internaţională de Matematică de Hong Kong şi în 2017 la cea găzduită de Rio de Janeiro.

La Hong Kong, Hafez a obținut 13 puncte şi s-a clasat pe locul 4 din 6 în cadrul echipei Siriei, iar anul trecut la Rio de Janeiro a obţinut doar 7 puncte şi s-a clasat pe ultimul loc în echipă.

Cea de-a 59-a Olimpiadă Internaţională de Matematică are loc la Cluj-Napoca în perioada 3 – 14 iulie.

80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…