Acasă Extern Franța: Noi proteste ale „Vestelor galbene”

Franța: Noi proteste ale „Vestelor galbene”

Mişcarea „Vestele galbene” protestează sâmbătă în capitala Franţei, Paris, în al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva Guvernului preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Protestatarii au început să se adune în zona Champs Elysees şi în zona Turnului Eiffel, numărul acestora urmând să crească pe parcursul zilei.

Protestele mişcării „Vestele galbene” au început în luna noiembrie, faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai în Franţa.

Protestatarii cer demisia Guvernului de la Paris şi a preşedintelui Emmanuel Macron.

Protestele din luna decembrie au fost cele mai violente din Paris din ultimii zeci de ani. Participanţii au incendiat maşini şi au distrus mai multe magazine. În luna ianuarie, intensitatea violenţei din cadrul protestelor a scăzut.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a lansat o serie de dezbateri naţionale pentru a permite protestatarilor să îşi manifeste nemulţumirile într-un mod paşnic.

Weekendul trecut, autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea. Peste 80.000 de ofiţeri de poliţie au fost distribuiţi în toată ţara pentru a ţine situaţia sub control.

Ultimele sondaje de opinie arată că protestele ”Vestelor galbene” sunt susținute de 67% dintre francezi, conform BBC.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…