Acasă Extern Germania în relațiile ruso-americane

Germania în relațiile ruso-americane

Europa trebuie să fie interesată de îmbunătățirea relațiilor ruso-americane.

Uniunea Europeană trebuie să fie interesată de îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite, deoarece aceste două țări pot preveni proliferarea armelor nucleare, a spus ministrul german de externe, Sigmar Gabriel.

Relațiile ruso-americane s-au deteriorat începând cu anul 2014 datorită crizei din Ucraina, a scandalului privind pretinsa amestecare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, în 2016, a confiscării proprietății diplomatice ruse în Statele Unite de către guvernul american și a răspunsului Moscovei, de acuzațiile reciproce privind încălcarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), presiunea SUA asupra televiziunii Russia Today (RT) și alte aspecte.

„Noi, în Europa, trebuie să fim interesați de îmbunătățirea relațiilor SUA-Rusia … În cele din urmă, doar Statele Unite și Rusia – susținute de China – pot preveni proliferarea armelor nucleare”, a declarat ministrul Sigmar într-un interviu acordat, duminică, grupului media Funke.

Sigmar a subliniat că Uniunea Europeană depune eforturi menite să îmbunătățească relațiile dintre Moscova și Washington.

Ministrul german de Externe s-a axat și pe problema nucleară nord-coreeană, afirmând că posibila achiziționare de arme nucleare de către Phenian reprezintă o amenințare pentru întreaga lume; alte țări ar putea urma exemplul Coreei de Nord.

În același timp, Sigmar a vorbit împotriva unei soluții militare a problemei coreene, deoarece „va costa multe vieți”.

Situația de pe Peninsula Coreeană a escaladat în ultimele luni, ca urmare a lansării mai multor rachete balistice și a testelor nucleare efectuate de Phenian cu încălcarea rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

În iunie, China și Rusia au propus un scenariu de „înghețare dublă”, prin care Coreea de Nord își încetează testele cu rachete nucleare simultan cu încetarea activității forțele militare americane și sud-coreene. Inițiativa a fost respinsă de Statele Unite.

 

5/5 - (23 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…