Acasă Economie Grupul B Braun investește 120 de milioane euro într-o fabrică din Timiş

Grupul B Braun investește 120 de milioane euro într-o fabrică din Timiş

Germanii de la B Braun încep lucrările la din judeţul Timiş, o investiţie greenfield de 120 de milioane de euro, anunţată încă de anul trecut, care va genera 250 de locuri noi de muncă.

„Motivele pentru care am decis să extindem operaţiunile noastre în judeţul Timiş cu o nouă investiţie sunt personalul calificat şi bine instruit, proximitatea unui centru universitar şi infrastructura dezvoltată care permite accesul facil pe pieţele din Europa de Sud – Est. Odată cu finalizarea acestei noi investiţii, România va deveni un centru strategic şi mai puternic pentru B. Braun în această regiune”, a spus Christian Braun, CEO Europa de Sud – Est.

Anul trecut, Alexandru Petrescu, ministrul economiei de la acea vreme, a anunţat intenţia B. Braun de a construi o fabrică în judeţul Timiş.

„B Braun a avut vânzări de 66 mil. euro în 2017 și 800 de angajaţi. Suntem prezenţi de 21 de ani în România şi dorim să investim într-o locaţie de producţie oferind peste 250 de locuri de muncă noi”, a spus Christian Braun în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul companiei din Timişoara.

Faptul că în Timişoara este un centru universitar favorizează compania să găsească specialişti.

„Va fi construit în două faze, partea de birouri şi depozite şi în a doua fază, fabrica de producţie. Pentru partea de producţie avem nevoie de autorizaţii şi e nevoie de mai mult timp să le obţinem, am făcut toţi paşii pentru a le obţine de la autorităţi, de aceea începem cu ce e mai uşor”, a mai spus Christian Braun.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…