Acasă Extern ISIS amenință secțiile de vot în Irak

ISIS amenință secțiile de vot în Irak

Orgnizația jihadistă ISIS a ameninţat că va ataca secțiile de vot și va agresa alegătorii la scrutinul legislativ din 12 mai din Irak, ameninţare lansată într-un mesaj audio al purtătorului său de cuvânt, Aboulhassan al-Mouhajer, publicat pe Telegram, relatează AFP.

În mesaj, Al-Moujaher se adresează musulmanilor sunniţi irakieni pentru a-i descuraja să participe la alegeri, primul scrutin electoral de la proclamarea de către Bagdad, în decembrie 2017, a victoriei împotriva ISIS.

”Către sunniţi (…), ştim că guvernul Rafida (”necredincioşi”, termen peiorativ prin care adepții salafi îi desemnează pe şiiţi) este pe punctul de convoca alegeri. Judecata noastră se va aplica pentru cei care le convoacă şi pentru cei care participă la ele”, afirmă purtătorul de cuvânt al ISIS.

”Secţiile de votare şi cei care se află în ele vor fi ţinta combatanţilor noştri. Staţi departe de ele şi nu mergeţi prin apropiere”, a adăugat el.

Organizaţiile extremiste sunnite adoptă în continuare un ton plin de ură faţă de şiiţi, care sunt majoritari în Irak, şi se opun alegerilor democratice.

După înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein în 2003, organizațiile jihadiste – din care face parte și ISIS – a sporit atentatele în timpul scrutinelor electorale.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…