Acasă Extern Israelul are nevoie de pace cu palestinienii

Israelul are nevoie de pace cu palestinienii

”Israelul are nevoie de pace cu palestinienii înainte de a putea forma o alianță cu statele arabe” a declarat Jared Kushner la Forumul Saban desfășurat la Washington, pe 3 decembrie.

Jared Kushner a declarat că Arabia Saudită a acordat prioritate rezolvării conflictului israeliano-palestinian, adăugând că Președintele Trump nu a ajuns la o decizie privind statutul Ierusalimului.

Jared Kushner, ginerele președintelui american Donald Trump și Consilier senior pentru Pacea în Orientul Mijlociu, a declarat duminică, în cadrul forumului, că Israelul trebuie să ajungă la o înțelegere de pace cu palestinienii înainte de a putea forma o alianță cu lumea arabă.

Kushner s-a adresat Forumului Saban din Washington pentru a vorbi despre eforturile de pace ale Administrației Trump.

„Avem un dialog deschis și onest cu ambele părți. Cred că există multe cazuri în care israelienii și palestinienii au încredere”, a spus Kushner.

„Multe țări din Orientul Mijlociu doresc același lucru, progres economic și pace pentru poporul lor. Multe țări din regiune văd Israelul ca un aliat mult mai probabil decât în urmă cu 20 de ani din cauza Iranului, din cauza ISIS „, a mai spus Kushner.

„Am realizat progrese semnificative. Va dura ceva timp, dar dacă vă uitați la ultimii ani, multe țări au simțit că Iranul a fost încurajat și i-a fost ținută sub control agresiunea. Președintele Trump a fost foarte clar în legătură cu intențiile sale în această chestiune prin vizita din Arabia Saudită și a stabilit o prioritate din lupta împotriva agresiunii iraniene”, a continuat Kushner, arătând influența Teheranului în regiune.

„Saudiții se preocupă mult de poporul palestinian, cred că poporul palestinian trebuie să aibă speranță și oportunitate și aceasta a fost o prioritate majoră pentru regele Salman și Prințul coroanei – găsirea unei soluții la această problemă”, a adăugat Kushner, arătând implicarea Arabiei Saudite, cu care Israelul are acum legături în creștere.

„Modul în care încercăm să definim obiectivele politicii externe a Președintelui Trump au în vedere – pacea și prosperitatea”, a spus Kushner.

Discutând despre planurile de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, Kushner a spus că „Președintele va lua decizia; el are în vedere mai multe lucruri, se va asigura că o va face la momentul potrivit” a adăugat Kushner.

Forumul Saban este finațat de Haim Saban, mogulul în afaceri născut în Israel, care finanțează conferința anuală privind politica SUA în Orientul Mijlociu organizată de Instituția Brookings.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…