Acasă Tehnologie Lockheed Martin dezvoltă noi arme laser

Lockheed Martin dezvoltă noi arme laser

Lockheed Martin a câștigat un contract de 150 milioane USD, cu opțiuni pentru încă 942 milioane dolari SUA, pentru a dezvolta și produce două arme laser cu mare putere pentru US Marine.

Noile sisteme vor combina laserul de înaltă eficiență,  sistemul integrat optic-dazzler cu sistemul de supraveghere (HELIOS) pentru apărare împotriva sistemelor de aviație fără pilot (UAV) cu capabilități de inteligență, supraveghere și recunoaștere pe distanțe lungi (ISR) și se așteaptă să fie livrate pentru instalarea pe nave de război de suprafață până în anul 2020.

Arma cu laser HELIOS se bazează pe cercetarea în cadrul companiei Lockheed pentru sistemul ATHENA și laserul ALADIN, precum și pe programul de inițiere a laserului di cadrul Armatei americane / Directed Energy Technology (RELI) (LANCE) și programul USF (High Energy Fiber Laser) al US Navy (HEFL).

HELIOS se bazează pe o serie de lasere cu fibră optică care sunt combinate cu un sistem de fascicul spectral pentru a produce un singur fascicul de lumină foarte puternic. Folosirea cablurilor cu fibră optică înseamnă că laserul este solid și cablurile pot fi pliate pentru a face arma compactă. Cu toate acestea, necesitatea de a minimiza vibrațiile și de a furniza energie electrică adecvată pentru a alimenta laserul necesită instalarea acestuia pe o platformă relativ stabilă, cu o capacitate de generare adecvată.

Potrivit Lockheed, HELIOS este prima armă laser care combină un laser de mare putere capabil să distrugă sau să dezactiveze UAVS sau bărci mici cu capacitate ISR pentru a identifica și studia posibile ținte. În plus, HELIOS poate acționa ca o armă duzzler care poate orbi senzorii pe un UAV fără a fi nevoie să distrugă vehiculul în sine, și are un sistem de gestionare a energiei termice pentru o integrare mai ușoară cu nava care o transporta

Primul dintre cele două lasere va fi livrat în 2020. Unul va fi instalat pe un distrugător de clasă Arleigh Burke, iar celălalt va fi trimis pentru gama de rachete White Sands a armatei americane din New Mexico pentru testare.

„Programul HELIOS este primul de acest gen și reunește arme laser, capabilități ISR ​​pe distanțe lungi și contra-UAS, sporind opțiunile de apreciere situațională și opțiunile de apărare disponibile pentru armata americană”, a spus Michele Evans, vicepreședinte și director general al sistemelor și senzorilor integrat de război. „Acesta este un adevărat sistem de capabilități și suntem onorați de încrederea marinei Lockheed Martin ca să facă parte din aceste sisteme pentru flota”.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…