Acasă Extern Martin Schultz propune ”Statele Unite ale Europei”  

Martin Schultz propune ”Statele Unite ale Europei”  

Președintele social-democraților germani (SPD), Martin Schulz, un potențial viitor partener de guvernare al cancelarului Angela Merkel, a cerut astăzi formarea până în anul 2025 a „Statelor Unite ale Europei”.

Schultz a propus Proiectul unei Europe federale, mai unite, la Congresul SPD, care urmează să decidă dacă partidul său de centru-stânga va negocia pentru formaarea unui nou guvern de coaliție alături de Angela Merkel.

„Vreau un tratat constituțional european care creează o Europă federală”, a declarat Schulz, fostul președinte al Parlamentului European, care a propus o convenție scrisă care să implice societatea civilă și cetățenii.

Martin Schulz, încercă să pună capăt săptămânilor de paralizie politică din Germania, căutând să-și convingă colegii să formeze o coaliție de guvernare cu conservatorii Angelei Merkel.

Acest lucru se întâmplă la câteva săptămâni după ce a avertizat că un astfel de scenariu ar fi un dezastru pentru partidul său.

SPD s-a întrunit, astăzi, la Berlin, în cadrul Congresului partidului care va dura trei zile. Este un moment crucial în cariera politică a lui Martin Schulz, deoarece se confruntă cu eliminarea lui ca lider de partid, după scorul foarte mic obținut în alegerile parlamentare din septembrie.

Discuțiile pentru a forma o coaliție de guvernare condusă de Angela Merkel și coaliția conservatoare CDU/CSU cu Partidul Liberal pro Democrația și Partidul Verzilor s-au prăbușit luna trecută, ducând Germania în pragul nesiguranței politice.

După scrutinul din septembrie, Schulz și alți înalți oficiali ai SPD au afirmat vehement că opoziția este singura modalitate de a-și reconstrui partidul. Parlamentarii SPD l-au acuzat pe Martin Schultz că este incapabil să continue să mai conducă cel mai vechi partid politic din Germania.

În cadrul Conferinței partidului se va discuta varianta SPD de a întra la guvernare alături de Angela Merkel. În următoarele câteva zile, Schultz va încerca să îi încurajeze pe membrii SPD cu un manifest de patru pagini ce cuprinde condițiile formării unei coaliții. Acestea includ anularea asigurării private de sănătate, obiective mai stricte privind protecția mediului, interdicția solicitanților de azil care își aduc membrii familiei în Germania, îmbunătățirea regimului fiscal  pentru familie și reforma sistemului de pensii.

Martin Schultz va supune atenției membrilor SPD alternativa de a tolera un guvern minoritar conservator sau chiar de a opta pentru noi alegeri parlamentare. Un nou scrutin electoral este varianta cea mai puțin populară în rândul publicului german, potrivit sondajelor.

Martin Schulz are sprijinul tacit al majorității liderilor de partid – cu unele îndoieli – și a primit un sprijin considerabil din partea liderilor politici din Europa, care l-au îndemnat să contribuie la stabilitatea europeană. Același apel a venit și din partea Președintelui german, Frank-Walter Steinmeier, care l-a încurajat pe Schulz să conducă partidul în direcția formării guvernului.

În mai multe apeluri telefonice, președintele francez, Emmanuel Macron, l-a îndemnat pe Schulz să intre în discuții cu Angela Merkel și și-a oferit sprijinul în ceea ce privește reformele Uniunii Europene, a relatat The Guardian.

Primul ministru grec, Alexis Tsipras, a trimis mesaje de susținere pentru Martin Schulz, într-un mesaj îi cere  „să nu stea pe margine în această fază decisivă pentru Europa”, conform aceleiași surse.

Uniunea Creștină-Democrată (CDU) a Angelei Merkel și partidul bavarez, Uniunea Socială Creștină (CSU), sunt dornice să încheie o înțelegere cu SPD, deși unii conservatori au cerut liderilor să ia în considerare și un guvern minoritar.

 

 

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…