Acasă Intern Manipulări privind Congresul ALDE european de la Madrid

Manipulări privind Congresul ALDE european de la Madrid

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că la Congresul ALDE european, care are loc la Madrid, nu există vreun punct privind excluderea formaţiunii sale din grupul european şi neagă speculaţiile privind afilierea lui Dacian Cioloş la grup, pentru că Cioloș „nu are partid”.

„Ordinea de zi a Congresului nu conţine astfel de lucruri (n.r. excluderea ALDE). Subiectele sunt prezentate în Consiliul ALDE, afilieri, dezafilieri, nu există niciun punct referitor la excluderea ALDE România. Am auzit aceste lucruri, şi nu odată, văd că este o campanie de dezinformare teribilă. Cioloş, dar nu am auzit nici acest lucru, poate o fi în plimbare pe la Madrid încercând să bată pe la uşi care doar doar i s-or deschide. Dar nu există nimic pe ordinea de zi care să vorbească despre primirea domnului Cioloş. Există la ALDE posibilitatea primirii nu numai a partidelor, ci şi a persoanelor individuale. Dar nu am auzit şi nu apare pe ordinea de zi o solicitare individuală din partea domnului Cioloş pentru că domnul Cioloş, după cum ştiţi, nu are partid”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Mediafax.

Preşedintele ALDE spune că şi-a anulat deplasarea la Congresul ALDE European din cauza cererii DNA privind încuviinţarea urmăririi penale pe numele său, transmisă la Senat.

„Există, în schimb, USR, care ştiu că dă târcoale pe la Madrid în aceste zile. Mie îmi pare rău că nu am putut să merg, realmente, pentru că mi-aş fi revăzut prieteni cu care milităm în rândul formaţiunilor liberale de peste 25 de ani, se împlinesc în curând 30 de ani, sunt prieteni vechi. Am vorbit ieri (miercuri-n.r.) cu preşedintele partidului şi i-am explicat că, din cauza acestui dosar care a fost trimis la Senat privitor la începerea urmăririi penale, sigur că nu pot să merg pentru că trebuie să mă ocup de aceste lucruri puţin plăcute pentru mine şi care nu-mi dau posibilitatea participării la Congres, unde aş fi vrut să merg”, a mai afirmat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anulat participarea la congresul ALDE european, care are loc la Madrid, în perioada 8-10 noiembrie.

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat că în cadrul Congresului ALDE european se va discuta şi situaţia excluderii ALDE România, cererea fiind formulată de un politician austriac în luna august.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…