Acasă Economie Ministerul Energiei a autorizat extracția gazelor de la Midia

Ministerul Energiei a autorizat extracția gazelor de la Midia

Ministerul Energiei a emis actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas, informează instituţia.

Actul de autorizare permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

”Acest act de autorizare este extrem de important, nu doar pentru titularul proiectului, ci şi pentru sectorul energetic românesc în ansamblul său. Actul este o premieră în industria petroliera offshore a României după 1989. Subiectul rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră a fost îndelung discutat şi proiectat că o oportunitate a României de a contribui la securitatea energetică a Europei şi de a deveni un hub regional. Acest act face trecerea de la toate aceste dezbateri la acţiune efectivă şi este şi un semn de încredere că putem, împreună cu companiile care au investit în explorare în Marea Neagră, să valorificăm resursele energetice de care dispunem”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.

Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de The Carlyle Group, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. Concesiunile offshore ale companiei însumează 4.200 km pătraţi.

După apariţia legii offshore compania a anunţat că va lua o decizie privind continuarea investiţiilor în legătură cu dezvoltarea proiectului Midia în acest an.

Ultterior, Black Sea Oil & Gas SRL împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International B.V. au acordat firmei GSP Offshore SRL contractul de antrepriză generală pentru proiectul Midia, iar cu Engie aa încheiat cordul de vânzare, pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Midia.

Şi OMV a amânat luarea unei decizii privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru anul viitor, din cauza aceleiaşi legi offshore.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…