Acasă Extern Ministrul lui Kim a defectat

Ministrul lui Kim a defectat

Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Jong-ho, a ”defectat” în Statele Unite.
În prima sa apariție publică, care a avut loc joi, a declarat că sancțiunile impuse Coreei de Nord de către Consiliul de Securitate al ONU vor distruge țara.

Ri Jong-ho, a fost numit în funcție de Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, a spus „Coreea de Nord nu va supraviețui nici măcar an acestor sancțiuni și mulți oameni vor muri.”

Sancțiunile aplicate Coreei de Nord sunt mult mai aspre decât precedentele. China, cel mai mare partener comercial, a închis toate întreprinderile nord-coreene de pe teritoriul său, a interzis exporturile de produse petroliere către Coreea de Nord și a redus drastic importurile de textile.

Prin aceste sancțiuni au fost blocate intrările și ieșirile de mărfuri din Coreea de Nord și activitate a sute de companii a fost suspendată.

Ri Jong-ho a declarat că „totul s-a oprit” în Coreea de Nord. „Nu există energie electrică, dar guvernul cheltuiește banii pe armament militar”, a spus el. „Toate fabricile care necesită oțel s-au oprit, totul este ca un ca un domino.”
Soluția de a rezolva tensiunile din Peninsula Coreenă este înlocuirea de la putere a dictatorului Kim Jong-un, a spus fostul ministru.

4/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…