Acasă Extern Pakistanul, loc sigur pentru teroriști

Pakistanul, loc sigur pentru teroriști

Președintele american Donald Trump condamnă Pakistanul pentru că oferă un „loc sigur” pentru teroriștii din Afganistan.

Statele Unite au alocat milioane de dolari pentru a ajuta Pakistanul în combaterea terorismului,  în timp ce regimul de la Islamabad a oferit un loc sigur pentru teroriștii din Afganistan, situație care nu mai poate continua, a declarat, astăzi, președintele american Donald Trump.

„Statele Unite au oferit Pakistanului mai mult de 33 de miliarde de dolari ca ajutor în ultimii 15 ani și nu ne-au dat nimic altceva decât minciuni și înșelăciuni, oferind refugiu teroriștilor pe care SUA îi  vânează în Afganistan, a scris președintele Donald Trump, pe Twitter.

Relațiile Washington – Islamabad s-au deteriorat din 2017, de când Donald Trump a preluat mandatul de președinte al Statelor Unite.

Dronele care întră în spațiul aerian al Pakistanului sunt doborâte, chiar și cele aparținând Statelor Unite, a declarat șeful Forțelor Aeriene din SUA.

Președintele Donald Trump  în Strategie Națională de Securitate, prezentată la sfârșitul anului 2017, a spus că Pakistanul trebuie să ajute SUA în lupta antiteroristă în schimbul „plăților masive” pe care Washingtonul le face anual țării.

În același timp, vicepreședintele Mike Pence a spus armatei americane din Afganistan, în timpul ultimei sale vizite, că „președintele Trump a pus în atenția Pakistanul”.

În august 2017, președintele Trump a spus că Pakistanul va avea „multe de pierdut”, dacă nu va lua măsuri pentru a lupta împotriva teroriștilor care se ascund pe teritoriul său. El a menționat, de asemenea, că „Pakistanul oferă adesea un refugiu sigur celor care provoacă haos, violență și teroare”.

5/5 - (18 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …