Acasă Extern PE: Jean-Marie Le Pen și Bruno Gollnisch trebuie să restituie sume uriașe

PE: Jean-Marie Le Pen și Bruno Gollnisch trebuie să restituie sume uriașe

Eurodeputaţii francezi de extremă-dreapta Bruno Gollnisch şi Jean-Marie Le Pen trebuie să restituie  Parlamentului European 320.026 euro şi, respectiv, 275.984 de euro, bani cheltuiți în mod ”nejustificat cu titlu de asistenţă parlamentară”.

Justiţia europeană a confirmat miercuri reţineri din salariul celor doi eurodeputaţi francezi, care au fost decise de Parlamentul European, din cauza implicării acestora în cazuri de angajări fictive în posturi de asistenţi parlamentari a unor reprezentanţi ai partidului lor, a relatat AFP.

Parlamentul European a decis la începutul anului 2016 ca Jean-Marie Le Pen, co-fondator a Frontului Naţional (FN) şi eurodeputat din 1984, şi Bruno Gollnisch, eurodeputat FN din 1989, să ramburseze sumele cheltuite în angajări fictive.

Jean-Marie Le Pen și Bruno Gollnisch au depus o sesizare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg, pentru a anula această decizie, dar instanţa UE a respins miercuri contestațiile pe fond.

Marine Le Pen este de asemenea vizată de o procedură de rambursare şi a fost inculpată în Franţa, alături de partidul său, pentru suspiciuni de angajări fictive de asistenţi în Parlamentul European.

Într-un dosar distinct, grupul politic din care face parte FN în Parlamentul European urmează să ramburseze peste 427.000 de euro alocaţi de instituţie pentru a acoperi cheltuieli de funcţionare a acestuia, din cauza unor nereguli, conform unui document parlamentar obţinut luni de AFP.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …