Acasă Extern Proteste ale palestinienilor

Proteste ale palestinienilor

Mai multe sute de manifestanți palestinieni din Ramallah, Tul Karm și Nablus au protestat după declarația Președintelui american, Donald Trump, de recunoaștere a Ierusalimului ca fiind capitala Israelului. Zeci de palestinieni au protestat în mai multe locații din nordul și centrul Fâșiei Gaza. Protestanții au ars postere cu imaginea Președintelui Donald Trump și au aruncat cu pietre în soldații israelieni.

În orașele Hebron și Al-Bireh din Cisiordania, mii de demonstranți au cântat „Ierusalimul este capitala statului Palestina”, au spus martorii. Unii palestinieni au aruncat cu pietre la soldați.

Cel puțin 19 palestinieni au fost răniți joi în Cisiordania, în Ierusalimul de Est și în Gaza în timpul ciocnirilor cu soldații israelieni, după recunoașterea de către președintele S. Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, potrivit ”Semilunii Roșii”.

Șase demonstranți palestinieni au fost răniți  la punctul de control din apropierea Ramallah, Cisiordania. Patru se spune că au fost răniți de foc și doi cu gloanțe de cauciuc. În Tul Kam, Betleem, opt palestinieni au fost răniți cu gloanțe de gloanțe de cauciuc.  Un alt palestinian a fost rănit cu gloanțe din cauciuc în cartierul Shuafat din  Ierusalimul de Est. Confruntări au fost raportate, de asemenea, la Nablus și la Jenin. O purtătoare de cuvânt a armatei a a spus că s-au folosit gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene împotriva demonstranților care au aruncat cu pietre în soldații israelieni, a relatat Reuters.

Armata israeliană a declarat că întărește trupele desfășurate în Cisiordania ca răspuns la proteste. Câteva batalioane ale armatei vor fi dislocate și alte forțe vor intra în așteptare, s-a afirmat într-o declarație militară, numind măsurile „parte a pregătirii IDF pentru posibile evoluții”.

Aproape jumătate din școlile situate în Ierusalimul de Est au fost închise joi, iar cele care au fost deschise elevii au avut o prezență slabă la cursuri.

Președintele Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut o vizită în Amman pentru a se consulta cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…