Acasă Extern Putin și Trump vor coopera pragmatic

Putin și Trump vor coopera pragmatic

Președintele rus Vladimir Putin a cerut Rusiei și Statelor Unite să se angajeze într-o „cooperare pragmatică” în mesajul său de Crăciun și Anul Nou adresat președintelui american Donald Trump, a declarat sâmbătă Kremlinul.

Putin a subliniat importanța celor două națiuni de a se angaja într-un dialog constructiv pentru a spori stabilitatea globală și pentru a face față provocărilor și amenințărilor globale, potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului.

„Acest lucru ne-ar permite să facem progrese în promovarea cooperării pragmatice pe termen lung”, a spus președintele rus.

Putin a menționat, de asemenea, că principiile egalității și respectului reciproc au stat la baza dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.

Anul trecut, observatorii au remarcat că Putin a adresat președintelui nou ales Donald Trump, un mesaj mai prietenos, față de cele adresate lui Barack Obama, în declarația anuală de salut adresată șefilor de stat și de guvern din străinătate, spunând că speră la un „nivel complet nou” în interacțiunea celor două țări .

În mesajul din acest an adresat președintelui sirian Bashar al-Assad, Putin a declarat că Rusia va continua să ajute Siria „în susținerea suveranității sale, a unității și integrității teritoriale și promovarea unei soluționări politice și a redresării economice”.

Liderul rus și-a exprimat speranța că situația din Siria se va „schimba spre bine” în 2018.

„Înfrângerea teroriștilor și readucerea rapidă la normal a situației din Republica Arabă Siriană ar fi în interesul întregii lumi și ar îmbunătăți securitatea în Orientul Mijlociu”, a spus el.

În salutul adresat președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Putin a subliniat o îmbunătățire a relațiilor bilaterale și un progres „substanțial” în cooperarea Rusia-Turcia în ultimul an.

„Prin strânsa colaborare, țările noastre au reușit să împiedice răspândirea amenințărilor teroriste în Orientul Mijlociu și au creat condiții pentru lansarea soluționării politice a conflictului sirian”, se spune în mesajul său.

Mesajele lui Putin către regina Elizabeta II a Marii Britanii și prim-ministrul Theresa May au subliniat că ”o cooperare mai strânsă între Rusia și Marea Britanie ar fi în interesul atât al poporului rus și britanic, cât  și al Europei ca întreg”, potrivit Kremlinului.

Mesajul de Anul Nou adresat notează „mai mult succes în relațiile ruso-chineze, cu o creștere substanțială a comerțului reciproc și a schimburilor dinamice în domeniul științei și tehnologiei, a culturii și a sferei umanitare”.

Vladimir Putin a salutat progresele înregistrate în relațiile Rusiei cu Japonia și Coreea de Sud, în mesajele adresate liderilor celor două state.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…