Acasă Extern Rezultatul scrutinului din Japonia

Rezultatul scrutinului din Japonia

Coaliția premierului japonez a câștigat alegerile

Coaliția primului ministru japonez, Shinzo Abe, a câștigat o victorie răsunătoare în alegerile parlamentare de astăzi, conform exit-pollului difuzat de postul public de televiziune NHK.

Coaliția este formată din Partidul Conservator Liberal Democrat (PLDM) al primului ministru Abe, care ar obține 253 din totalul de 465 de locuri și Partidul Komeito, care se estimează că va avea între 27 și 36 de locuri. Alte televiziuni au publicat peste 300 de locuri obținute de Coalițaia Abe.

Rezultatul oficial al alegerilor va fi anunțat mâine.

Shinizo Abe, în vârstă de 63 de ani, este pe cale să devină cel mai longeviv lider din istoria modernă a Japoniei. Rezultatele obținute la scrutinul legislativ de astăzi indică realegerea sa în fruntea partidului PLMD pentru încă trei ani.

Abe, a căutat să câștige o majoritate superioară de două treimi în Parlament, pentru a modifica Constituția.

Premierul japonez a organizat alegerile într-un moment în care opoziția este slabă, iar el se bucură de popularitate în rândul japonezilor.

În prezent, Japonia se confruntă cu ostilitatea crescută a Coreei de Nord. Phenianul a lansat, luna trecută, două rachete deasupra Japoniei, inclusiv o rachetă balistică, într-un act de sfidare împotriva Washingtonului și a comunității internaționale.

Capacitatea Japoniei de a răspunde la astfel de amenințări este limitată. Constituția nu permite armatei japoneze – numită Forța de Autoapărare – să dezvolte capacități ofensive importante. Articolul 9 din Constituție spune că „forțele de uscat, maritime și aeriene nu vor fi menținute”.

Vecinii care au suferit sub ocupația japoneză, în timpul celui de-al doilea război mondial, privesc ambițiile lui Abe cu îngrijorare și scepticism.

Modificarea Constituției Japoniei este destul de dificilă chiar cu sprijin parlamentar puternic, o astfel de măsură trebuie aprobată prin referendum.

Shinzo Abe a făcut a făcut un efort semnificativ pentru a fi primul lider străin care s-a întâlnit cu Donald Trump, după ce acesta a devenit președinte. Astăzi, cei doi lideri sunt uniți împotriva Corei de Nord, ambii fiind oponenți foarte vocali cu privire la testele rachete și testele nucleare ale Phenianului.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…