Acasă Economie Riyad: Acorduri de 56 MILIARDE dolari la Conferinţa de investiții

Riyad: Acorduri de 56 MILIARDE dolari la Conferinţa de investiții

Riyad: Acorduri de 56  MILIARDE de dolari la Conferinţa de investiții

La conferinţa The Future Investment Initiative din Riyad s-au semnat înţelegeri economice în valoare de 56 de miliarde de dolari, a anunţat joi ministrul saudit al energiei Khalid Al-Falih.

„S-au semnat peste 25 de înţelegeri, în valoare de 56 de miliarde de dolari”, a spus Al-Falih la televiziunea de stat, adăugând că pentru cele mai multe dintre tranzacţii sunt responsabile companiile americane.

Conferinţa a fost boicotată de circa 40 de participanţi, în contextul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi. Cu toate acestea, la conferinţă au fost 150 de vorbitori, de la 140 de mari companii.

Compania petrolieră de stat Aramco a anunţat 15 acorduri în valoare de 34 de miliarde de dolari, printre semnatari numărându-se Total, Hyundai sau Hallibutron.

Compania Trafigura a încheiat o înţelegere privind producţia de metale într-o nouă fabrică locală, iar compania Total a anunţat o nouă reţea de benzinării.

Conferinţa The Future Investment Initiative este parte a programului „2030 Vision” – lansat de Prințul moștenitor Mohammed bin Salman, , menit să diversifice economia saudită şi să-i reducă dependenţa de petrol.

Conform ONU, investiţiile străine în Arabia Saudită au scăzut la doar 1,4 miliarde dolari anul trecut, faţă de 12,2 miliarde în 2012.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…