Acasă Tehnologie Roboții, curierii viitorului apropiat

Roboții, curierii viitorului apropiat

Când vă gândiți la toate provocările logistice implicate de livrări prin curieri poate că utilizarea dronelor aeriene nu este fezabilă în locația în care vă aflați. Acesta este motivul pentru care mai multe grupuri dezvoltă acum robiți pentru livrări. Unul dintre cele mai recente este Eliport din Barcelona prevăzut cu un sistem în care oamenii nu trebuie nici măcar să fie implicați.

Ghidat de GPS și o hartă 3D a cartierului în care operează, roboții preiau de la drone containerele și merg de-a lungul trotuarelor până la destinație. Când ajung la destinație transferă în mod automat încărcătura într-un container securizat „portbagaj” pre-instalat, de unde destinatarul își poate recupera ulterior livrarea.

Roboții pot evita obstacole, cum ar fi pietonii, printr-o combinație de 10 până la 14 senzori, care include camere video, LiDAR (detectarea și măsurarea luminii) și radar. Ei au acumulatori pentru a călători până la 25 km (16 mile).

Dacă este necesar, oamenii vor putea deschide compartimentul de încărcare a roboților pentru a adăuga sau elimina bunurile, deși accesul va fi posibil numai prin intermediul unui sistem de recunoaștere facială sau de securitate bazat pe coduri.

Eliport adună fonduri pentru afacerea sa prin intermediul site-ului crowdfunding Start Engine, cu sponsori care devin investitori în companie. Se speră că primul robot mecanic prototip va fi gata până în octombrie, primul prototip autonom va debuta în 2020 și o lansare completă a serviciului care va avea loc în 2021.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…