Acasă Extern Rusia apare actor central în diplomația occidentală

Rusia apare actor central în diplomația occidentală

La Conferința pentru Securitate de la München, oficialii europeni și americani au găsit o cauză comună în denigrarea a ceea ce ei spun că este o campanie secretă a Rusiei de a submina democrațiile occidentale.

Dar, în timpul Conferinței, oficialii și diplomații occidentali au recunoscut și un adevăr incomod: Rusia este critică pentru că vrea rezolvarea multora dintre cele mai grave conflicte din lume.

De la conflictul din estul Ucrainei, la Coreea de Nord, statutul Rusiei ca putere nucleară, intervenția sa militară în Siria și veto-ul său în Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite arată că orice efort diplomatic implică în ultimă instanță Moscova, au spus oficialii prezenți la Conferință.

„Nu găsim o soluție politică fără Rusia”, a declarat ministrul norvegian al apărării Frank Bakke Jensen pentru mass media. „Trebuie să ajungem la un punct în care să putem lucra pentru a găsi o soluție politică și trebuie să fie esențială pentru acest lucru”.

La Conferința de la Munchen  Rusia a fost ”bad guy”, fiind criticată pentru interferența în campania prezidențială din 2016 din SUA după inculparea a 13 ruși săptămâna trecută și, în general, pentru anexarea din 2014 a Crimeei.

Această unitate  în privința viziunii asupra Rusiei marchează un scop comun pentru Occident, ceea ce reprezintă o schimbare după un an de retorică a președintelui Trump „America First”, declarațiile sale incoerente privind NATO și Uniunea Europeană, decizia sa de a scoate SUA din acordul privind schimbările climatice de la Paris și de a nu respecta acordului nuclear cu Iranul.

 

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…