Acasă Diverse Sexul cu minori interzis în India

Sexul cu minori interzis în India

Curtea Supremă din India a decis săptămâna aceasta că sexul unui bărbat cu soția sa minoră, cu vârsta sub 18 ani, cu sau fără consimțământul ei, este viol. Pedeapsa este cuprinsă între 10 ani de închisoare și condamnarea pe viață. Decizia arată modernizarea societății indiene.

India este una țările în care căsătoria cu minori sau intre minori este acceptată pe scară largă datorită tradiției. Această practică este întâlnită statele din Asia de Sud, dar și din Africa (Niger, Guineea, Sudanul de Sud, Chad și Burkina Faso.

Sărăcia, normele patriarhale și preocuparea pentru onoarea familiei sunt factori care contribuie la căsătoria timpurie. Cel mai recent recensământ, din 2011, arată că în India aproape una din trei femei căsătorite are vârsta sub 18 ani. Problema este deosebit de acută în zonele rurale, unde trăiesc două treimi din populația indiană.

Ceremoniile de nuntă ale fetelor minore căsătorite de părinți sunt relativ comune. Pentru a avea mai multă solemnitate, dar și pentru a reduce costurile, în timpul unor festivaluri se oficiază căsătorii în masă.

India are 70 de districte care au raportat o „incidență ridicată” a căsătoriilor cu fete minore. Aceasta reprezintă 21% din căsătoriile cu minori pe teritoriul Indiei, potrivit IndiaSpend.

Discriminare de gen în rândul minorilor este o practică mai răspândită în rândul fetelor decât al băieților. Această practică încalcă drepturile copilului și afectează dezvoltarea ulterioară a organismului fetelor creând un ciclu vicios de malnutriție, sănătate precară și ignoranță, spun experții.

Hotărârea dată de Curtea Supremă a fost aplaudată activiștii pentru drepturile omului care luptă împotriva abuzului asupra copilului și a drepturilor de gen. Ei subliniază faptul că lacuna legală a fost exploatată în sclavia sexuală cu fete minore atât în ​​interiorul, cât și în afara Indiei.

Decizia Justiției a fost dată la presiunea activiștilor în domeniul drepturilor copilului. Punerea în aplicare va fi destul de dificilă datorită acceptării sociale a acestei tradiții. Când căsătoria copilului are aprobare socială, cine va ajuta fetița să depună plângere împotriva soțului ei? Nimeni, nici măcar familia ei.

Legea nu face distincție între fete și băieți și interzice și sexul cu minori chiar dacă există acordul consensual.

O altă temă în dezbatere pe rolul Curții Supreme din Delhi este pedepsirea violului marital, o practică des întâlnită în societatea conservatoare din India. Guvernul prim-ministrului Narendra Modi a argumentat că incriminarea violului marital ar putea destabiliza instituția căsătoriei și îi va face pe soți vulnerabili la hărțuire de către soțiile lor.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…