Acasă Tehnologie WhatsApp interzis sub 16 ani

WhatsApp interzis sub 16 ani

WhatsApp va interzice începând cu luna mai 2018 utilizatorilor din Uniunea Europeană cu vârsta sub 16 ani să utilizeze platforma, informează BBC.

Măsura a fost luată înainte de introducerea în UE, începând cu 25 mai, a unui regulament privind protecţia generală a datelor.

În prezent, limita minimă de vârstă este de 13 ani, iar începând din mai 2018, aplicaţia, care este deţinută de Facebook, va cere utilizatorilor să-şi confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noi condiţii pentru acces la aplicație.

Regulamentul UE privind protecţia generală a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului în care companiile utilizează informaţiile lor, iar aceştia vor avea, de asemenea, dreptul de a şterge datele cu caracter personal.

Noul Regulament include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale în scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.

WhatsApp, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor în trecut, a declarat că mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparenţă” în UE, însă cu toate acestea aplicaţia intenţionează să-şi menţină limita de vârstă la 13 ani în restul lumii.

Aplicaţiile media sociale Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly şi Reddit, sunt limitate la cei cu vârsta peste 13 ani.

Acest lucru se datorează faptului că Legea americană Coppa, care protejează confidenţialitatea online a copiilor, interzice serviciilor online să colecteze informaţii personale despre copii sub 13 ani.

1.3/5 - (43 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …