Acasă Tehnologie Google, WhatsApp, Facebook, Instagram riscă amenzi uriașe

Google, WhatsApp, Facebook, Instagram riscă amenzi uriașe

Google, WhatsApp, Facebook și Instagram au 4 plângeri depuse împotriva lor la Centrul European pentru Drepturi Digitale, cele 4 companii riscând amenzi de aproape 10 miliarde de euro dacă se va dovedi ca au greșit.

Plângerile au fost depuse chiar in ziua în care a intrat in vigoare legislatia GDPR în Europa, iar Google, WhatsApp, Facebook și Instagram sunt acuzate ca au forțat utilizatorii să le accepte termenii și condițiile de folosire ale datelor.

Google, WhatsApp, Facebook si Instagram au modificat termenii de utilizare pentru serviciile lor într-un asemenea mod încat utilizatorii fie acceptau ca toate cele 4 companii să folosească datele așa cum vor, fie renunțau la servicii.

Google, WhatsApp, Facebook și Instagram sunt acum acuzate de faptul ca nu le-au oferit oamenilor posibilitatea de a folosi serviciile fară a accepta modul în care le sunt folosite datele, iar dacă e greșit, sau corect, ce au facut, vor decide autoritatile europene.

Google, WhatsApp, Facebook: Acuzatii GRAVE cu Amenzi URIASE Google, WhatsApp, Facebook si Instagram sunt acuzate ca au fortat utilizatorii sa le accepte modul de functionare, sau sa renunte la servicii, iar in opinia unora, acest lucru nu le ofera oamenilor alte opțiuni pentru a le da posibilitatea de a alege ce sa facă.

Desigur ca unele servicii nu pot functiona daca datele nu sunt procesate si folosite in anumite moduri, asa ca in anumite situatii Google, WhatsApp, Facebook si Instagram n-ar putea functiona daca utilizatorii n-ar accepta modul lor de a utiliza datele. “Schrems argues that the companies are using a strategy of “forced consent” to continue processing the individuals’ personal data — when in fact the law requires that users be given a free choice unless a consent is strictly necessary for provision of the service.”

Problema este mai mare pentru Facebook, deoarece compania a blocat conturile anumitor persoane care nu au acceptat noii termeni si conditii privind utilizarea datelor, astfel ca aici ar putea fi o problema reală privind respectarea legii.

Google, WhatsApp, Facebook și Instagram vor avea posibilitatea de a se apara în fața acestor plângeri, însa ramane de văzut ce vor decide autoritățile europene cu privire la amenzi, care pot ajunge pana la 4% din încasarile globale ale unei companii.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…