Acasă Tehnologie Google Chrome va fi blocat pe milioane de telefoane

Google Chrome va fi blocat pe milioane de telefoane

Compania Google a luat decizia radicală cu privire la sistemul sau de operare, astfel că Google Chrome va fi blocat pe zeci de milioane de telefoane din întreaga lume.

Compania Google a luat decizia de a nu mai oferi suport pentru anumite modele care sunt folosite de utilizatori.

Google Chrome urmează sa fie blocat pentru început, pe telefoanele care rulează Android 4.1, 4.2, sau 4.3, versiunea minima necesara pentru a folosi browserul urmand a fi 4.4, pentru acest sistem de operare.

Google Chrome va fi, stfel, blocat pe cam 32 de milioane de telefoane Android, aceasta fiind cifra reprezentată de procentul de terminale cu acest sistem de operare care sunt active în momentul de față la nivel global.

Android are peste 1 miliard de utilizatori activi în lumea întreaga, însa blocarea Google Chrome pe 32 de milioane de telefoane este o măsură foarte serioasă, iar cei de la Google cu siguranta au analizat impactul pe care schimbarea urmează să îl aibă.

Google Chrome va fi blocat pe o versiune foarte veche a sistemului de operare, cea 4.4, ea fiind totusi mai utilizata decat Android 9, care a fost lansat în luna august, dar asta face parte dintr-o cu totul altă problemă.

Utilizatorii care inca mai au Android 4.1, 4.2, 4.3 in telefoane vor fi obligați să facă update la o nouă versiune a sistemului de operare pentru a continua să folosească Google Chrome, lucru care în unele cazuri nu va fi posibil dacă nu există actualizări de la producatori.

Google Chrome este deasemenea blocat pe zeci milioane de telefoane iPhone si tablete iPad, compania Google permițând instalarea sistemului de operare doar pe terminalele care au iOS 10, sau o versiune mai nouă.

Versiunile iOS mai vechi decât iOS 10 reprezintă cam 5% din baza totala de utilizatori ai Apple, adică undeva la peste 50 de milioane de dispozitive, deci în cazul iDevice-urilor Google Chrome este inaccesibil pentru mai multe persoane, în acest moment.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…