Acasă Tehnologie Irlanda investighează Facebook pentru o eroare de confidenţialitate

Irlanda investighează Facebook pentru o eroare de confidenţialitate

Autoritatea irlandeză de reglementare a anunţat vineri ca investighează compania Facebook ca urmare a unei erori care ar putea expune fotografiile private a aproximativ 6,8 milioane de utilizatori, cea mai recentă dintr-o serie de probleme de confidenţialitate ale reţelei, relatează Reuters.

Comisariatul Irlandez pentru Protecţia Datelor (DPC), autoritatea centrală de reglementare a Facebook în Uniunea Europeană, a declarat că investighează dacă societatea a respectat noile reguli stricte de confidenţialitate ale UE în răspunsul său la o serie de breşe, inclusiv cele care au expus fotografii.

Facebook a declarat într-un comunicat că este în contact strâns cu autoritatea de reglementare irlandeză şi este bucuros să răspundă la orice întrebări.

Este a doua anchetă deschisă de DPC în ceea ce priveşte Facebook de la intrarea în vigoare a noilor reglementări în luna mai.

Facebook a făcut publică vineri eroarea, spunând că a permis unui număr de aproximativ 1.500 de aplicaţii software să acceseze fotografii private timp de 12 zile până pe 25 septembrie.

„Ne pare rău că acest lucru s-a întâmplat”, a transmis Facebook pe un blog.

Legea europeană privind datele solicită companiilor să raporteze autorităţilor competente în termen de 72 de ore, permiţând autorităţilor de reglementare să impună amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale pentru astfel de infracţiuni.

Facebook a spus că va alerta utilizatorii ale căror fotografii ar fi putut fi expuse.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…