Acasă Tehnologie Facebook nu poate garanta lipsa interferenţelor în alegerile UE din luna mai

Facebook nu poate garanta lipsa interferenţelor în alegerile UE din luna mai

Facebook Inc. este mult mai sigură acum decât a fost în 2016 pentru combaterea interferenţelor electorale, dar nu poate garanta că site-ul nu va fi folosit pentru a submina alegerile pentru Parlamentul European din mai, a declarat marţi directorul executiv Mark Zuckerberg, relataeză Reuters.

Pedepsită de când ofiţerii ruşi au folosit Facebook şi alte mijloace social media pentru a influenţa alegerile care l-au adus în mod surprinzător pe Donald Trump la putere în Statele Unite, Facebook a anunţat că are resursele şi personalul necesar pentru a proteja votul UE din 26 mai.

Zuckerberg a spus că au fost multe alegeri importante în 2016 care au fost relativ curate şi care au demonstrat că sistemele de securitate cibernetică pe care le-a construit pentru a proteja integritatea acestora au funcţionat.

„Cu siguranţă am făcut multe progrese … Dar nu, nu cred că cineva poate garanta într-o lume în care aveţi state naţionale care încearcă să intervină în alegeri, nu există niciun lucru pe care să-l putem face şi să spunem, bine, acum am rezolvat problema”, a declarat Zuckerberg, într-un interviu acordat postului naţional irlandez de televiziune RTE.

„Aceasta este o cursă a înarmării în curs de desfăşurare în care ne consolidăm constant sistemele de securitate, iar aceste guverne sofisticate îşi dezvoltă şi tactica”, a adăugat Zuckerberg.

„Aici, în UE pentru viitoarele alegeri, aducem întreaga gamă de strategii şi instrumente care au funcţionat foarte bine în multe alegeri importante până acum, aşa că am multă încredere”, a spus Zuckerberg la Dublin, unde se află sediul internaţional al companiei.

Agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Rusia a întreprins o operaţiune de dezinformare şi hacking pentru a submina procesul democratic american şi a ajuta campania candidatului republican de atunci Donald Trump. Moscova neagă interferenţa în alegerile din 2016 din SUA.

Sub presiunea autorităţilor de reglementare din UE de a face mai mult pentru a proteja împotriva imixtiunilor externe în viitoarele alegeri legislative din luna mai, Facebook şi-a întărit săptămâna trecută regulile privind publicitatea politică în Europa.

De asemenea, a anunţat intenţia de a intensifica eforturile de combatere a dezinformării înaintea votului şi va colabora cu agenţia germană de ştiri DPA pentru a-şi îmbunătăţi activitatea de verificare.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…