Acasă Tehnologie CEO de la WhatsApp părăseşte Facebook

CEO de la WhatsApp părăseşte Facebook

Jan Koum, CEO la WhatsApp, a decis să plece de la Facebook după scandalul privind confidenţialitatea datelor utilizatorilor reţelei de socializare care a afectat imaginea gigantului în ultimele săptămâni, relatează Washington Post.

Koum a confirmat plecarea sa din cadrul WhatsApp luni pe pagina sa de Facebook. El are în plan să se retragă şi din boardul de directori al Facebook, informaţie pe care compania nu a comentat-o.

Facebook a încercat să evite întrebările legate de confidenţialitatea informaţiilor personale pe care le colectează de la utilizatori pentru a vinde publicitate sau dacă Facebook foloseşte şi în alt mod datele colectate.

Koum nu a detaliat motivele pentru care a decis să plece din cadrul Facebook, menţionând doar că este timpul să „meargă mai departe” pentru a avea mai mult timp liber pentru pasiunile sale. Este însă posibil ca Jan Koum să fi intrat într-o dispută cu managementul Facebook cu privire la confidenţialitatea datelor utilizatorilor, având în vedere că WhatsApp pune accent pe intimitatea utilizatorilor.

WhatssApp foloseşte o tehnologie prin care mesajele trimise de utilizatori sunt criptate, astfel încât să nu poată fi descifrate decât de către expeditor şi destinatar.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …