Acasă Economie Acțiunile Facebook în continuă scădere

Acțiunile Facebook în continuă scădere

Acţiunile Facebook listate pe Bursa de la New York au scăzut joi sub pragul de 165 de dolari (cu peste 3% faţă de cotaţiile de miercuri), după ce Mark Zuckerberg a admis miercuri seară că au existat unele „erori” privind folosirea ilegală a datelor utilizatorilor reţelei de socializare.

Declinul cotaţiilor Facebook a început duminică, odată cu declanşarea scandalului.

La începutul săptămânii, acţiunea Facebook era cotată la peste 180 de dolari, pentru ca joi să coboare sub 165 de dolari. În şedinţa de joi, căderea acţiunii a fost de peste 5 dolari, iar declinul continuă.

Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, a admis miercuri seară că au existat unele „erori”, în prima reacţie după apariţia informaţiilor privind utilizarea ilegală a datelor în scop electoral de către firma Cambridge Analytica.

Robert Mercer, proprietarul Cambridge Analytica, un miliardar specializat în tranzacţii speculative .

Un cetăţean american a intentat deja un proces în SUA împotriva reţelei de socializare online Facebook şi a firmei de analize politice Cambridge Analytica din cauza presupusei utilizări ilegale a datelor obţinute din conturile a aproximativ 50 de milioane de utilizatori.

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept „război psihologic”.

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale.

Steve Bannon, ex-manager Cambridge Analytica

Cambridge Analytica a fost implicată în campania pentru referendumul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

Steve Bannon a devenit în august 2016 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…