Acasă Tehnologie Facebook confirmă schimbul de date cu firme chineze

Facebook confirmă schimbul de date cu firme chineze

Facebook a confirmat că are un parteneriat de schimb de date cu firme chinezești, inclusiv Huawei, o companie de informații care a fost semnalată anterior de SUA ca o amenințare la adresa securității sale.

Acordul a oferit firmelor chineze acces la datele utilizatorilor pentru a le ajuta să construiască „experiențe” pe propriile lor platforme.

Facebook a declarat că toate datele colectate au rămas pe telefoanele utilizatorilor, nu pe servere.

Compania Facebook se află deja sub control privind modul în care utilizează informațiile utilizatorilor.

Facebook a fost blocat în China din 2009, dar compania a încercat să găsească alte modalități de a accesa piața potențială masivă.

„Preocupări legitime”

The New York Times a relatat la începutul acestei săptămâni că Facebook a dat cel puțin 60 de de dispozitive de acces la datele utilizatorilor – și prietenilor lor din Facebook – fără a obține consimțământul explicit și că, în unele cazuri, detaliile erau stocate pe serverele proprii ale firmelor .

Facebook a respins susținerea că aceasta a fost o încălcare a angajamentelor de confidențialitate pe care le-a făcut membrilor săi și față de autorul de reglementare din SUA.

Senatorul Mark Warner, care se află în Comitetul de Informații al Senatului american, a declarat că Huawei este printre companiile care obțin accesul privilegiat la datele din Facebook și aceasta ridică „preocupări legitime”.

Marți, compania Facebook a răspuns că „împreună cu multe alte companii americane de tehnologie au lucrat cu ei [Huawei] și alți producători chinezi pentru a-și integra serviciile pe aceste telefoane”.

Francisco Varela, vicepreședintele parteneriatelor mobile pentru Facebook, a declarat că integrarea cu Huawei, Lenovo, OPPO și TCL a fost „controlată de la început” și că „am aprobat experiențele Facebook pe care aceste companii le-au construit”.

„Având în vedere interesul Congresului, am vrut să clarificăm faptul că toate informațiile din acestă integrare cu Huawei au fost stocate pe dispozitiv, nu pe serverele Huawei”, a adăugat el.

În 2012, Comitetul de Informații al Camerei americane a avertizat companiile americane împotriva relațiilor cu Huawei și cu o altă companie chineză de telecomunicații, ZTE.

Un raport al comisiei a întrebat dacă firmele erau prea apropiate de Partidul Comunist Chinez și de armata sa. Acesta a sugerat, de asemenea, că produsele și serviciile lor ar putea reprezenta o amenințare de securitate pe termen lung pentru SUA.

Facebook a fost deja pus sub investigație datorită implicării în scandalul cu firma de consultanță Cambridge Analytica.

Firmele se aflau în centrul unei dispute privind colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal – și dacă acestea au fost folosite pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din 2016 sau referendumul din Marea Britanie privind ieșirea din UE.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …