Acasă Tehnologie SUA: Proces împotriva Facebook

SUA: Proces împotriva Facebook

O instanță federală din Statele Unite a admis procesul împotriva Facebook privind utilizarea tehnologiei de recunoaștere a feței, a decis un judecător din California, informează BBC.

În acuzare se afirmă că Facebook a adunat informații biometrice fără consimțământul explicit al utilizatorilor.

Aceasta implică tehnologia „sugestiilor de etichete”, care atrage atenția prietenilor utilizatorilor în fotografiile încărcate.

Instanța declară că aceasta încalcă legea statului Illinois.

Luni, judecătorul districtului american James Donato a decis să certifice admită o plângere formulată de un grup de utilizatori Facebook , aceasta fiind un obstacol juridic cheie pentru judecarea unei plângeri.

Grupul de utilizator Facebook care au inițiat demersul în instanță  „a creat și a păstrat un șablon după 7 iunie 2011”, potrivit ordinului judecătoresc.

Dacă verdictul va fi favorabil grupului, fiecare persoană din grupul respectiv ar putea avea dreptul la despăgubiri.

În ordinul său, judecătorul Donato a scris: „Facebook pare să creadă … daunele statutare ar putea ajunge la miliarde de dolari”.

Decizia vine după ce CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a confruntat cu întrebări intense din partea parlamentarilor americani cu privire la colectarea și utilizarea datelor despre utilizatori.

Caracteristica sugerează că persoanele prezente în fotografiile încărcate pe Facebook ajung într-o bază de date existente a fețelor.

În hotărâre, judecătorul Donato a prezentat procesul din spatele tehnologiei în patru etape:

  1. Inițial, software-ul încearcă să detecteze chipurile dintr-o fotografie încărcată;
  2. Softul le standardizează și le aliniază pe mărime și direcție;
  3. Apoi, pentru fiecare chip, Facebook calculează o semnătură a feței – o reprezentare matematică a feței din acea fotografie;
  4. Semnăturile feței sunt apoi executate printr-o bază de date stocată de șabloane pentru fețele utilizator pentru a căuta potriviri similare.

Pe paginile sale Facebook spune că șabloanele pentru fețe sunt făcute din informații despre asemănările din fiecare fotografie în care a fost etichetat utilizatorul.

„Dacă nu ați fost niciodată etichetat într-o fotografie pe Facebook sau nu v-ați etichetat în toate fotografiile de pe Facebook, atunci nu avem aceste informații sumare pentru dvs.”, spune compania.

Această caracteristică nu este disponibilă pentru utilizatori în majoritatea țărilor, inclusiv în Uniunea Europeană și poate fi dezactivată în setările utilizatorilor din SUA.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…