Acasă Diverse Sora lui Kim Jong-un va fi prezentă la J.O.I.

Sora lui Kim Jong-un va fi prezentă la J.O.I.

Kim Yo Jong, sora liderul nord-coreean,în vârstă de 28 de ani, își va face debutul pe scena mondială, când va vizita Coreea de Sud pentru a participa, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Phenian a declarat pentru Seoul că Yo Jong îi va însoți pe Kim Yong Nam, șeful delegației nord-coreene la jocurile olimpice, pe Choe Hwi, președintele Comitetului Național pentru Orientarea Sportului și Ri Son Gwon, care a condus discuțiile inter-coreene luna trecută.

Kim Yo Jong conduce în Coreea de Nord campaniei de idolatrizare și propagandă pentru fratele său Kim Jong-un a Nordului.

Încluderea sa în delegație este „semnificativă”, deoarece nu este doar sora conducătorului țării, ci are o poziție semnificativă în calitate de înalt funcționar al Partidului Muncitoresc aflat la guvernare, au spus oficialii Coreei de Sud.

„Aceasta arată hotărârea Nordului de a dezamorsa tensiunea pe Peninsula Coreeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției, Kim Eui-kyeom, într-un briefing de știri.

Sosirea lui Kim Yo  Jong în Coreea de Sus ar putea deveni o sursă de dispută între Seul și Washington, deoarece ea a fost inclusă, anul trecut, pe lista neagră de către Departamentul Trezoreriei din SUA ca urmare a abuzurilor și cenzurii privind drepturilor omului, iar Choe Hwi se confruntă cu o interdicție de călătorie ca urmare a sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU.

Kim Yo Jong este  director al Departamentului de propagandă Partidului Comunist, care se ocupă de ideologie, artă și cultură difuzate prin mass-media, iar Choe a lucrat anterior pentru același organism.

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, din 9 februarie,  vor participa, de asemenea, vicepreședintele american Mike Pence, premierul japonez Shinzo Abe și alți lideri mondiali.

Mike Pence a declarat, după discuțiile de miercuri cu premierul japonez Abe, că Washingtonul va dezvălui curând cele mai dure sancțiuni economice pentru Coreea de Nord, numind țara „cel mai tiranic și opresiv regim de pe planetă”.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…