Acasă Diverse Starea de spirit este contagioasă

Starea de spirit este contagioasă

Starea prietenilor tăi te poate afecta mai mult decât crezi. Dacă ai mereu o dispoziție proastă, de vină ar putea fi prietenii tăi.

Cu ajutorul unor modele matematice o echipă de cercetare de la Școala Medicală Warwick (SUA) a realizat un studiu cu privire la răspândirea stării de spirit în rândul unui grup social.

Din studiul realizat reiese că dacă o persoană răcește, răceala se răspândește și la ceilalți membri din grup. Același lucru este valabil și atunci când vine vorba de starea de spirit.

Echipa de cercetare a investigat dacă există dovezi pentru componente individuale de dispoziție, cum ar fi pofta de mâncare, oboseala și somnul, care se răspândesc în interiorul unui grup. Ei au descoperit că, dacă vă înconjurați de oameni care sunt permanent în căutare de chilipiruri, este foarte probabil să deveniți la fel. Dacă prietenii tăi sunt pesimiști și negativiști, probabil că te vei alătura lor.

Cercetarea a oferit date elocvente cu privire la starea de spirit care se poate răspândi social și concluzionează că pentru a reduce răspândirea dispoziției negative trebuie să fie cultivate relațiile de prietenie. Datorită beneficiilor în diminuarea răspândirii dispoziției negative și în reducerea riscului de depresie cercetătorii au recomandat asocierea cu persoane pozitive și optimiste..

Deci, data viitoare când nu îți dai seama de ce ești într-o dispoziție proastă, aruncă o privire în jur.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …