Acasă Intern Toader, atac la Stanciu şi Tarcea pe completuri: Exclud starea de eroare. A fost o evidentă sfidare

Toader, atac la Stanciu şi Tarcea pe completuri: Exclud starea de eroare. A fost o evidentă sfidare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seară, că exclude ca fostul şi actualul preşedinte de la instanţa supremă, Livia Stanciu şi respectiv Cristina Tarcea, să se fi aflat în eroare privind maniera de alcătuire a completurilor de 5, fiind vorba de o „evidentă sfidare”.

„Nu aş vorbi de cuvântul eroare, judecătorii la nivelul acela nu pot fi în eroare. Eroarea este exclusă, după părerea mea, a fost o evidentă sfidare (…) Exclud starea de eroare. De ce? Legea e din 2014, a trecut peste ea, „ba numai 4 şi noi suntem şefi”. Dar a venit în primăvară o decizie a lui 2018 care a lămurit problema, nu a înţeles nici a doua oară. A venit legea de modificare a legilor justiţiei, dacă nici a treia oară nu a înţeles…Suntem în faţa unei atitudini de sfidare, nu din aia românească, ci din aceea ca să fim noi preşedinţi”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Întrebat dacă cele două ar trebui să mai rămână în funcţii, Toader a spus că nu ministrul face anchetă, iar cei care cred că este vorba de nereguli se pot adresa Secţiei de anchetă a magistraţilor.

„Este regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătoreşti definitive sunt sau vor fi supuse procedurii de contestaţie în anulare şi li se suspendă executarea până când se va stabili decizia pe fond. Constituirea completurilor este de ordine publică, nu poţi să spui să rămână condamnat dacă l-a judecat un complet nelegal constituit. Nu poţi ca un vinovat să fie condamnat de cineva care nu este abilitat prin lege să fie acolo. Este un articol 16 din Constituţie care spune de egalitatea în faţa legii, că nimeni nu este mai presus de lege, că fiecare trebuie să răspundă pentru greşelile cu voie sau fără voie (…) Ministerul Justiţiei, indiferent cum îl cheamă, el nu face anchetă. De aceea am constituit acea secţie specială, iar orice român care nu este mulţumit de activitatea unui magistrat trebuie sa se adreseze Secţiei de anchetă a magistraţilor”, a completat Toader.

 

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…