Acasă Intern Toader: Preşedintele ne spune mai întâi că nu-l va revoca pe Lazăr apoi că va citi raportul MJ

Toader: Preşedintele ne spune mai întâi că nu-l va revoca pe Lazăr apoi că va citi raportul MJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, joi, o primă reacţie după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut a doua oară demisia, precizând că şeful statului a transmis de fapt că nu-l va revoca pe Augustin Lazăr, apoi că va citi raportul de la Ministerul Justiţiei.

„Nimic nou sub soare: Presedintele ne spune mai intai faptul ca nu il va revoca pe A. Lazar apoi va citi raportul primit de la Ministerul Justitiei !”, a scris Toader, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis transmite că solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea procurorului general este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit şi va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Augustin Lazăr. Preşedintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General şi consideră că cererea ministrului Justiţiei este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendenţios şi denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Tudorel Toader a declanşat, miercuri, procedura de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr, procuror general al României. Acesta urmează să fie audiat pe 13 noiembrie în CSM pentru avizul consultativ.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …