Acasă Intern Tudorel Toader se DELIMITEAZĂ de recursul compensatoriu, considerându-l NECONSTITUȚIONAL

Tudorel Toader se DELIMITEAZĂ de recursul compensatoriu, considerându-l NECONSTITUȚIONAL

Ministrul Justiției a continuat, marți, să se delimiteze de legea recursului compensatoriu, Tudorel Toader spunând într-o postare de Facebook, că Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse și că a considerat legea neconstituțională.

Ministrul Tudorel Toader a postat un istoric al parcursului legii recursului compensatoriu ”pe înțelesul tuturor”, la final sugerând că răspunderea aparține guvernării anterioare, CSM și Camerei Deputaților, nu Ministerului Justiției, care nu a fost de acord pentru că a ținut cont de opinia venită de la Administrația Penitenciarelor.

Concluziile ministrului Tudorel Toader:

Proiectul de lege a fost inițiat sub guvernarea anterioară (n.r. coaliției PSD-ALDE).

CSM a considerat faptul că pentru a fi efective, cele 3 zile pot fi considerate ca fiind efectiv executate, în locul unui beneficiu la liberarea condiționată.

Senatul și-a însușit propunerea venită de la CSM.

Camera Deputaților a înlocuit cele 3 zile cu 6 zile considerate ca fiind executate la fiecare 30 de zile de executare a pedepsei în condiții necorespunzătoare.

Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse, luând în considerare și studiul de impact primit de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Camera Deputaților a extins beneficiul și pentru alte criterii.

Curtea Constituțională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiției s-a exprimat în sensul că legea este neconstituțională.”

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…