Acasă Extern Strategia SUA: Donald Trump alege Europa de Est

Strategia SUA: Donald Trump alege Europa de Est

Wess Mitchell, adjunctul Secretarul de stat al SUA pentru Europa, care a prezentat marți ”Strategia pentru Europa” într-un discurs la Fundația Heritage.

El a subliniat importanța parteneriatului transatlantic  în păstrarea păcii, ordinii și prosperității pe care Statele Unite și Europa le-au cultivat de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Mitchell, un expert apreciat în Europa Centrală și de Est, este autorul a trei cărți privind politica externă a SUA, inclusiv o carte în curs de apariție privind istorie Imperiului Habsburgic.

Mesajul principal al discursului său genial, bine scris și strategic: Statele Unite văd Europa prin obiectivul unei concurențe strategice între civilizația occidentală și o alternativă rusă și chineză. Wess Mitchell a anunțat în mod efectiv că pivotul politicii SUA este orientat spre Europa de Est și de Sud. De fapt, Mitchell a criticat Europa de Vest pentru că nu a luat în serios concurența strategică, în special în ceea ce privește cheltuielile de apărare și confruntarea cu Iranul.

În discursul său, Wess Mitchell preferă angajarea națiunilor din Europa Centrală și de Est, chiar și atunci când apar dezacorduri deoarece „critica lipsită de angajament este o rețetă pentru înstrăinare”.

„Angajamentul” spune Mitchel, ”nu este doar diplomatic – ci și despre câștigarea inimilor și a minții  publicului pentru care amintirea din 1989 și extinderea NATO este din ce în ce mai îndepărtată.

Strategia Administrației Trump pentru Europa:

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…