Acasă Extern Trump cere consilierilor retragerea trupelor din Siria

Trump cere consilierilor retragerea trupelor din Siria

Președintele Donald Trump le-a spus consilierilor săi că vrea ca trupelor americane să părăsească curând Siria, au declarat oficialii oficiali ai administrației, vineri, o poziție care îl poate pune în contradicție cu multe  oficialități din vârful politicii americane, relatează Reuters.

Donal Trump petrece weekend-ul de Paști la proprietatea sa din Palm Beach din Florida. În timpul unui discurs ținut joi în Richfield, Ohio, președintele Trump a dezvăluit dorința sa de a retrage forțele americane din Siria și de a transforma securitatea în țările din regiune.

El a spus că, pe baza victoriilor aliate împotriva militanților ISIS, „Vom pleca foarte curând din Siria”.

„Lăsați ca ceilalți să aibă grijă de ea acum. Foarte curând, foarte curând, vom plecai „, a spus Trump. „Vom reveni în țara noastră, unde ne aparținem, unde vrem să fim.”

Oficialii administrației americane , vorbind cu jurnaliștii Reuters sub condiția anonimatului, au declarat că discursul președintelui Trump reflectă discuțiile interne cu consilierii săi.

Trump a precizat că „odată ce ISIS și rămășițele sale sunt distruse, Statele Unite vor ca statele din regiune să joace un rol mai important în asigurarea securității”, a spus un oficial.

O astfel de politică nu este nici pe departe completă, totuși, a adăugat oficialul.

Al doilea oficial a declarat pentru Reuters că, consilierii pe securitate națională ai președintelui Trump i-au spus că forțele americane ar trebui să rămână în număr mic pentru cel puțin câțiva ani pentru a se asigura că vor fi menținute câștigurile împotriva militanților și pentru a se asigura că Siria nu devine în esență o bază iraniană permanentă.

„Până în prezent, președintele nu a dat ordin de plecare”, a spus oficialul. În Siria sunt detașați 2.000 de soldați americani.

Un membru al serviciului american a fost unul din cele două persoane ucise joi în Siria de un dispozitiv improvizat, au declarat oficialii SUA pentru Reuters.

Patru oficialii de la Departamentul de Stat și al Apărare și de la CIA au declarat vineri că au fost surprinși de remarcile președintelui Trump privind retragerea din Siria, despre care un ofițer de securitate a spus că „a părut a fi complet în afara dicuției”, a relatat Reuters.

Aceștia au adăugat, vorbind sub condiția anonimatului, că declatația președintelui Trump pare să facă parte dintr-un model care include și consultarea angajamentului Statelor Unite față de articolul 5 din Carta NATO și au sugerat că Pentagonul va plăti pentru zidul de la frontiera cu Mexicul, pentru care cei mai mulți oficiali ai securității naționale s-au opus, conform sursei citate.

Anul trecut, Trump a avut o dezbatere similară cu privire la retragerea forțelor americane din Afganistan, în cele din urmă fiind de acord să le păstreze acolo, dar numai după ce a pus în mod repetat întrebări despre motivul pentru care ar trebui să rămână, conform Reuters.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…