Acasă Economie Trump: „Cred că vom face o înțelegere cu China” cu privire la comerț

Trump: „Cred că vom face o înțelegere cu China” cu privire la comerț

Președintele american Donald Trump a declarat vineri că probabil va încheia un acord cu China privind comerțul, adăugând că au fost făcute multe progrese pentru a rezolva diferențele dintre cele două țări, avertizând însă că va putea impune mai multe tarife pe mărfurile chinezești.

„China vrea foarte mult să încheie o înțelegere”, a declarat Trump reporterilor din Washington la doar câteva ore după ce consilierul său economic și-a exprimat prudența cu privire la un posibil acord comercial dintre SUA și China.

„Am avut o discuție foarte bună cu China, suntem mult mai aproape de a face ceva”, a spus Donald Trump duminică, înainte de a pleca la Casa Albă pentru un eveniment privind campania electorală.

„Am vorbit ieri cu președintele Xi (Jinping). Ei doresc foarte mult să facă o înțelegere „, a spus Trump.

„Cred că vom face o înțelegere cu China și cred că va fi o afacere foarte corectă pentru toată lumea, dar va fi o afacere bună pentru Statele Unite”.

Donald Trump a spus că va discuta despre comerț cu Xi Jinping când cei doi se vor întâlni pentru cină în paralel cu summit-ul liderilor G20 de la sfârșitul lunii noiembrie la Buenos Aires, Argentina.

Administrația sa a cerut ca Beijingul să facă schimbări profunde în politicile privind protecția proprietății intelectuale, transferurile de tehnologie, subvențiile industriale și accesul pe piața internă, precum și pași pentru a reduce a deficitul comercial al SUA cu China de 375 miliarde USD.

Președintele Trump a spus că o înțelegere cu China ar fi, de asemenea, bună pentru Beijing.

Comentariile președintelui Trump au fost făcute la o zi după o discuție telefonică cu președintele Xi Jinping pe care le-a descris ca fiind „foarte bune”.

Unul dintre miniștrii adjuncți ai Comerțului din China, Wang Bingnan, a declarat sâmbătă că țara sa este dispusă să rezolve problemele de comerț cu Statele Unite prin discuții reciproce și pe picior de egalitate, similare cu comentariile din trecut ale Beijingului.

Oficialii administrației Trump au declarat că negocierile comerciale dintre SUA și China nu pot fi reluate până când Beijingul nu va schița acțiunile specifice pe care le va lua pentru a satisface cererile Statelor Unite privind schimbările profunde ale politicilor de transferuri de tehnologie, subvenții industriale și accesul pe piață.

Președintele Trump a afirmat că, dacă nu se încheie un acord cu China, el va impune taxe pe alte 267 miliarde de dolari la importurile chineze în Statele Unite, adăugând că economia Chinei a fost „lovită foarte tare” de tarifele anterioare ale SUA.

Statele Unite au impus până acum taxe pe mărfuri chinezești în valoare de 250 de miliarde de dolari, în timp ce China a răspuns cu tarife de 110 miliarde dolari pentru bunurile din S.U.A.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…