Acasă Extern Trump dă vina pe SUA pentru „nechibzuință și stupiditate” în relațiile cu Rusia

Trump dă vina pe SUA pentru „nechibzuință și stupiditate” în relațiile cu Rusia

Președintele american Donald Trump a acuzat de ” nechibzuința și stupiditatea” Washingtonul în relațiile cu Moscova, cu câteva ore înainte de întâlnirea unu-la-unu cu președintele rus Vladimir Putin.

„Relaţia noastră cu Rusia nu au fost NICIODATĂ (sic!) atât de proaste, din cauza anilor de nechibzuinţă şi stupiditate din partea SUA, iar acum, este o vânătoare falsă de vrăjitoare”, a scris Trump pe Twitter, cu doar câteva ore înainte de întrevederea cu  Vladimir Putin.

Președintele Trump l-a acuzat pe predecesorul său, Barack Obama, că nu ar fi acţionat în legătură cu informaţiile privind ingerinţele ruse în campania prezidențială din 2016, întrucât credea că democrata Hillary Clinton va câştiga alegerile.

„Preşedintele Obama a crezut că Hillary cea Necinstită va câştiga scrutinul, aşa că atunci când a fost informat de FBI despre ingerinţele Rusiei, a spus că nu este posibil să se întâmple aşa ceva, că nu e mare lucru și nu a făcut NIMIC (sic!) în legătură cu asta. Când am câştigat eu, a devenit o mare problemă şi (a fost declanşată) vânătoarea falsă de vrăjitoare, condusă de Strzok!”, a mai afirmat Trump într-un alt mesaj postat pe Twitter.

Preşedintele SUA a făcut referire la Peter Strzok, un agent FBI implicat în ancheta privind ingerinţele Rusie în campania electorală din 2016, care în mai multe mesaje private şi-a exprimat opoziţia clară faţă de Donald Trump.

Potrivit unui Raport al serviciilor secrete americane, din ianuarie 2016, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

„Relația noastră cu Rusia nu a fost NICIODATĂ mai rea datorită multor ani de nebunie și stupiditate din SUA și acum, Vânătoarea falsă de vrăjitoare””, a scris Președintele Trump.

Rusia neagă interferarea în alegerile prezidențiale din SUA. Agenția de știri RIA a citat o sursă rusă spunând că Moscova este „gata să discute și să-și asume obligații reciproce de neintervenție în chestiuni interne”.

Summitul Trump-Putin

Referindu-se la Summitul Trump-Putin care va avea loc astăzi, Kremlinul a declarat că nu are așteptări prea mari de la această întâlnire, dar speră că va fi un „prim pas” în rezolvarea unei crizeprivind relațiile Rusia-SUA..

„Președinții Trump și Putin se respectă reciproc și se înțeleg bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. „Nu există o agendă clară. Acesta va fi determinată de șefii de stat însăși, în timpul discuțiilor dintre cei doi”, a spus Peskov

În acestă dimineață, în timpul unei întâlniri de mic dejun cu președintele Finlandei înainte de întâlnirea cu Putin în capitala finlandeză, președintele Trump a apărut optimist. Întrebat de reporteri, ce îi va spune lui Vladimir Putin, președintele Trump a spus: „Vom face bine, mulțumesc.”

Președintele Trump și soția sa Melania s-au întors la hotel după micul dejun și se așteptau să rămână acolo câteva ore.

Donald Trump și Vladimir Putin se vor întâlni doar ei doi și translatorii, apoi va urmaun prânz de lucru însoțit de consilieri.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…