Acasă Extern Trump laudă potenţialul Coreei de Nord

Trump laudă potenţialul Coreei de Nord

Coreea de Nord are un ”potențial strălucit” a transmis pe Twitter preşedintele american Donald Trump, confirmând astfel că oficialii americani a sosit duminică la Phenian pentru a pregăti summitul cu liderul Kin Jong-un.

„Cred cu adevărat că, Coreea de Nord are un potenţial strălucit şi într-o zi va fi o naţiune mare din punct de vedere economic şi financiar. Kim Jong-un este de acord cu mine în această privinţă. Aşa se va întâmpla!”, a afirmat președintele american într-un mesaj pe Twitter.

„Delegaţia Statelor Unite a sosit în Coreea de Nord pentru a pregăti summitul dintre Kim Jong-un şi mine”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Cotodianul The Washington Post a relatat anterior că o echipă de oficiali americani a sosit duminică în Coreea de Nord pentru discuţii privind potenţialul summit între Donald Trump şi Kim Jong-Un.

Potrivit publicaţiei, fostul ambasador american Sung Kim a sosit duminică în Coreea de Nord, alături de Allison Hooker, expert privind Coreea în cadrul Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă. Cei doi s-au întâlnit cu Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe de la Phenian.

The Washington Post a mai precizat că discuţiile sunt programate să dureze până marţi, subiectul principal fiind acela al programului nuclear nord-coreean.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, care ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.

Sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, liderul de la Phenian şi-a reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…