Acasă Extern Trump: Procurorul Robert Mueller este o persoană controversată

Trump: Procurorul Robert Mueller este o persoană controversată

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri că procurorul special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele electorale ruse, este o persoană controversată, şi a decis retragerea accesului la date secrete pentru Bruce Ohr, un oficial din cadrul Departamentului Justiţiei.

După ce i-a retras accesul la date clasificate fostului director CIA John Brennan, Donald Trump a semnalat vineri că va dispune aceeaşi măsură în cazul lui Bruce Ohr, un oficial din cadrul Departamentului Justiţiei.

„Cred că Bruce Ohr este o ruşine. Cred că îi voi retrage foarte rapid” accesul la date clasificate, a declarat Donald Trump, citat de site-ul agenţiei Reuters. Bruce Ohr este implicat într-un dosar referitor la echipa de campanie electorală a lui Donald Trump şi la presupusele contacte cu Rusia.

„Şi domnul Mueller are o serie de conflicte de interese, el în mod direct. Ştiţi că domnul Mueller este puternic controversat”, a acuzat Donald Trump.

În urmă cu câteva zile, Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a avertizat că procurorul special Robert Mueller trebuie să definitiveze investigaţia în câteva săptămâni, altfel va fi demis. „Dacă nu termină în două-trei săptămâni, îl vom da jos în forţă”, a afirmat Rudy Giuliani, citat de New York Magazine şi de MSNBC.

Donald Trump a exprimat public disponibilitatea de a fi audiat, deşi avocaţii preşedintelui au obiecţii faţă de propunerile echipei de investigare.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut procurorului general, Jeff Sessions, să oprească imediat investigaţia privind ingerinţele ruse şi privind presupusele contacte între fosta sa echipă de campanie şi Moscova.

„Este o situaţie teribilă, iar procurorul general Jeff Sessions trebuie să oprească acum această vânătoare de vrăjitoare înscenată, înainte de a continua să afecteze şi mai mult imaginea ţării noastre. Bob Mueller este controversat în totalitate, iar cei 17 democraţi furioşi care îi fac treaba murdară sunt o ruşine pentru Statele Unite!”, a transmis Donald Trump pe Twitter.

Jeff Sessions, Secretar al Justiţiei şi procuror general, l-a susţinut pe Donald Trump în campania electorală din 2016. Jeff Sessions s-a recuzat din investigaţia privind ingerinţele ruse, aceasta fiind monitorizată de procurorul general adjunct, Rod Rosenstein.

Donald Trump a subliniat că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală din anul 2016, argumentând că oricum nu ar fi vorba de o infracţiune.

„Contactele nu sunt infracţiune, dar nu contează, deoarece nu au existat contacte (cu excepţia celor ale escroacei Hillary şi ale democraţilor)!”, a transmis Donald Trump pe Twitter.

Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a dispus, recent, încheierea anchetei privind ingerinţele Rusiei, stabilind că nu au existat acţiuni coordonate ale echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump cu Moscova.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…