Acasă Extern Trump – Putin, convorbire telefonică timp de 90 minute

Trump – Putin, convorbire telefonică timp de 90 minute

Președintele SUA, Donald Trump, l-a sunat pe Vladimir Putin, președintele Rusiei.  Ambasada rusă la Washington a spus că Donald Trump a inițiat apelul cu liderul rus Vladimir Putin și conversația a durat 90 de minute.

Președintele Trump a declarat vineri că discuția a durat „probabil mai mult de o oră”, iar secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat reporterilor că a fost „puțin mai mult de o oră”.

Vladimir Putin l-a îndemnat pe Donald Trump să „relaxeze presiunea sancțiunilor” asupra Coreei de Nord, deoarece Kim Jong-un dă dovadă de „împlinirea cu bună-credință a angajamentului său” privind denuclearizarea, a menționat ambasada pe Facebook.

Convorbirea telefonică a avut loc cu o zi înainte ca Phenianul lanseze mai multe proiectile neidentificate în Marea Japoniei.

Sâmbătă, Coreea de Nord a declarat că încercarea lansatoarelor de rachete cu rază lungă de acțiune și „armele cu ghid tactic” au fost menită să „sporească capacitatea de luptă” a țării.

Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, că niciun stat nu ar trebui să intervină în politica Venezuelei, potrivit declarației de pe Facebook.

Donald Trump a spus că Vladimir Putin „nu dorește deloc să se implice în Venezuela”, chiar dacă secretarul de stat Mike Pompeo a spus cu o zi înainte că Rusia s-a implicat deja în regimul lui Nicolas Maduro.

„Rușii au sute de oameni care lucrează acolo, dacă nu mai mult”, a spus Pompeo, care a avertizat miercuri că „acțiunea militară a SUA este o opțiune”.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…