Acasă Intern Actuala putere are atitudini extremiste, vrea eliminarea din funcții a celor care nu sunt de partea ei

Actuala putere are atitudini extremiste, vrea eliminarea din funcții a celor care nu sunt de partea ei

Din 4 noiembrie, de când a preluat puterea, dreapta din România este preocupată de eliminarea din funcții a tuturor opozanților din toate ministerele și instituțiile statului de pe teritoriul României, de tăieri de salarii, pensii, indemnizații și de împrumuturi fără precedent făcute într-o perioadă foarte scurtă.

O altă apucătură a actualei  drepte din România este împroșcarea cu noroi, prin toate mijloacele mass-media, a oricărei persoane care  nu îi este pe plac. Ultima persoană intrată în colimatorul dreptei este Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.

Un deputat liberal, cu un nume dificil, căruia dacă îi scuturi CV-ul nu rămâne nimic, a vorbit despre o reuniune internațională, petrecută în urmă cu 30 de ani , la care a participat Teodor Meleșcanu în calitate de funcționar al Ministerului de Externe. Liberalul spune că Meleșcanu, pe data de 20 decembrie 1989 s-a opus discuției privind evenimentele de la Timișoara.

Dacă Meleșcanu ar fi discutat  despre acele evenimente, în 20 noiembrie 1989, când dictatorul Nicolae Ceaușescu se afla, încă, la putere, viața diplomatului ar fi fost pusă în pericol. Cei care fac astfel de acuzații la adresa lui Meleșcanu știu acest lucru.

Cei de la USR îi cer demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de Președinte al Senatului pe motiv că ”E imaginea vie a eternității nomenclaturii”. Așa aflăm și noi, muritorii de rând, că este o vină, un păcat, o greșeală să fi capabil să ocupi pe merit funcții în statul român. Chiar membri USR făceau declarații în timpul campaniilor electorale despre importanța meritocrației privind ocuparea funcțiilor publice. Sau useriștii sunt doar niște demagogi care fac declarații, apoi se dezic de ele în funcție de interes?

În ceea ce privește titulatura de ”nomenclaturist” mai citiți și voi, copii, înainte să împroșcați cu noroi. În 1973, Teodor Meleșcanu a obținut titlul  doctor în științe politice și drept internațional la Universitatea din Geneva. Și, aș vrea să mai lămuresc un lucru, la Revoluția din decembrie 1989  în România aveau carnet de membru PCR, adică erau comuniști, 4,5 milioane de cetățeni (jumătate din numărul cetățenilor activi) . Nu știu dacă domnul Teodor Meleșcanu era membru de partid, știu doar că la Ministerul de Externe sunt și astăzi niște exigențe atât profesionale cât și de conduită, care nu cred să existe în alte ministere.

Dacă actuala putere de dreapta din România vrea să îl înlocuiască pe Teodor Meleșcanu din funcția de Președinte al Senatului, are mijloace democratice pentru realizarea acestui demers, respectiv votul în Senat.

Este rușinos pentru mine ca român, la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, să văd parlamentari și membri ai unor partide democratice care pun în aplicare metode comuniste de împroșcare cu noroi a unor oameni care nu le sunt pe plac. În decembrie 1989, românii, în marea lor majoritate tineri, și-au dat viața pentru ca în România să avem libertate și ființa umană să fie respectată, drepturile omului să fie respectate, să avem mijloace democratice de a ne alege conducătorii, etc.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…